keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Lomalla!

Tärkeintä kisoissa on raahata kevythäkki mukana, koira tulee sitten perässä :P kuva Pilvi
Sunnuntaina oltiin Ylöjärven koirakerhon agilitykisoissa. Sain taas muistutuksen miksi ikinä ei pidä luottaa navigaattoriin, se ohjasi meidät aivan väärään paikkaan ensin, onneksi lopulta päästiin sen verran lähelle kenttää, että muita kisaajia tuli vastaan, jotka neuvoivat oikean reitin. Ratoja olisi ollut 3kpl, mutta kerkesin osallistua vain kahdelle, tuomarina Salme Mujunen. Radat olivat paaaljon helpompia kuin kaksi viikkoa sitten Helsingissä, joten nollat olisi ollut ihan mahdollisia. Eka rata oli hyppis, hankala kohta oli muurin jälkeen saada koira kepeille, ja melkoinen kaarros siihen tulikin. Melkein saatiin pudas rata, mutta 4.viimeisellä esteellä menin sanomaan Plätälle jotain "tässä" ja rima alas :( Tulos -5vp, aika -10,84, nopeus 3,95 m/s, sij. 4/12. 

Reippaat kisaajat ennen startteja (kuva Pilvi)
Toka rata oli edelleen aika helppo, suoraan-käännös-suoraan rata. Plättä oli oikein taitava ja maalissa hehkutin jo nollaa!! Tulostaululla sitten kuitenkin luki -5, ja todella ihmettelin mistä se on voinnut tulla, koska mielestäni katsoin kontaktit enkä huomannut pudonneita rimoja. No, kun sain tuomarisihteerin lappusen käsiini niin selvisi syykin, A:n ylösmenokontaktin koira oli hypännyt yli :( Voi pirulainen, viimeksi kun oltiin Onervan ja Sepin kanssa treenassa niin puhuimme miten siitä saattaa tulla ongelma. Olen nyt 100% keskittynyt loppukontakteihin, että tottakai tarvitsee keksi joku uusi virhelähde radoille, buu! Onneksi saatiin nyt Tampereelle treenivuoro kesäksi, eli me käytämme sen ajan sitten A:n treenaukseen. En kuitenkaan haluaisi kauheasti hidastaa Plättää kontaktille, koska ne ovat jo valmiiksi turhan hitaat. Ensin ajattelin kokeilla samaa kuin keinulla, eli käsken ennen A:ta "Plättä" ja jään itse kontaktin viereen. Niin lopulta virheesta huolimatta oltiin silti kolmansia, ja saatiin mummolle pokaali (sen olisi voinnut vaihtaa lahjakorttiin, mutta mummo oli niin järkyttynyt kun ei tokokisoissa saatu pokaalia, että ajattelin nyt antaa sen sitten hänelle :P). Lopulliset tulokset siis -5vp, aika -10,19, nopeus 3,72, sij. 3/17. 

Mukana kisoissa oli Pilvi ja Latte kuvaajina, sekä pari muutakin kaveriani jotka eivät koskaan olleet nähneet agilitya. On kyllä aina mukavampi olla kisoissa jonkun kanssa, että voi sitten heti radan jälkeen analysoida kaikki kohdat. Ratojen videointi tosin meni hieman pieleen, ekalla radalla kuvaus loppuu keppien kohdalla ja juuri ennen tokaa rataa yksi pieni whippetti lähti karkuteille, että sen kiinni saamisen lomassa kuvaaminen unohtui ;)

Plättä on erittäin tyytyväinen itseensä suorituksen jälkeen. (Kuva Pilvi)
Kisojen jälkeen hyppäsin junaan (1-luokassa kun muut paikat oli jo myyty, onneksi oli vain 9e kalliimpi) Joensuuhun, mulla on tällä hetkellä koko kesän ainoa lomaviikko menossa. Plättä jäi Tampereelle hoitoon vanhempieni luokse, eli vietän lomaa myös koirasta. Nyt tosin jo sitä kova ikävä, vaikka ensin ajattelin että miten mukavaa kun kun ei tarvitse aamulla raahautua ulos. Suosittelen kyllä koiralomaa kaikille koiranomistajille, treeni-ja lenkkeilyinnostus nousee pilviin kun on siitä hetken erossa. Ja on todella tylsää tulla kotiin kun ei ole mustaa kuonoa ovella vastassa! Olen oikeasti viettänyt lomaa, nukkunut pitkään, lukenut hömppäkirjoja, eilen käytiin katsomassa leffassa Diktaattori ja sen jälkeen oltiin kiinalaisessa syömässä. Eilen illalla ajattelin, että teen tänään jonkun homman, mutta en nyt enää kuollaksenikaan muista mitä se oli. Lisuriartikkeleita pitäisi kyllä etsiä, mutta haluan nyt pitää viikon aivot narikassa, sitten kun työt alkaa niin voin etsiä niitäkin. Tällä hetkellä vähän harmittaa etten päässyt vanhaan paikkaani Joensuuhun töihin, mutta varmasti kun saan työt käyntiin uudella klinikalla ja pääsen Tampereella tekemään kaikkea mukavaa niin sielläkin on sitten kivaa olla kesän. Tällä hetkellä tosin on taas jokakesäisen ongelman aika, opintotukea en saa kesäkuulta ja eka palkka tulee vasta joskus heinä-kesäkuun vaihteessa, että rahatilanne on todella huono :(Kaunis Latte-Lupiini oli myös kisaturistina (Latte tosin oli sitä mieltä että hänenki kuuluisi olla radalla) kuva Pilvi. Ps. Pääsin läpi obduktiotentistä, jeejee!!!!

2 kommenttia:

 1. Ihanaa ja rentouttavaa kesälomaa sullekin!:)

  Niin ja onnittelut melkein nollista ;) Helpolta tuntuvat radat on niitä pahimpia, niistä ei yleensä nollia tuu ainakaan oman kokemuksen mukaan..

  Mikäs sulla on lisuriaiheena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sulle ja Retulle :)

   Juu, tosiaan vähän harmittaa kun meille aina käy näin, vaikeat kohdat sujuu mutta virheet tulee sitten jostain ihan tyhmistä jutuista. Nyt kesäkuun ajan treenataan toi A kyllä kuntoon!

   Teen lisurin kanien sisäloisista, syksyllä aloitan labrahommat, eli silloin mulle saa lähetellä näytteitä ;)

   Poista