sunnuntai 6. toukokuuta 2012

agi ja tokopäivä 6.5.2012

Aamulla oli meidän koirakerhon K9:n epäviralliset seuramestaruuskisat agilityssä. Mentiin kaksi rataa, möllit kisojen ulkopuolisina ja sitten kisaavien rata. Möllirata ok, kisaavien radalla kaikenmaailman virheitä (pari rimaa, putken väärä pää, joka tosin johtui siitä kun jäin kauhuissani katsomaan putken painoa joka oli väärin, ettei koira vaan telo siihen jalkaansa..) Mutta oli hirmu kivaa olla taas agiradalla, Plättä ei lähtenyt minkään hajun perään ja sain tehtyä yhen tosi hyvän korjauksen kun Plättä meni nopeammin kuin olin ajatellut, etten kerennyt sen perässä. Eikös tärkeintä ole kuitenkin pitää hauskaa?

Sitten nopeasti käytiin kotona, ja iltapäiväksi Vuosaaren koirakerhon tokokokeeseen Herttoniemeen. Olin paikalla noin 1h ennen luokan alkamista, kävelytin ja käytin Plätän pissalla, otin vielä seuraamisen, jäävät, luoksetulon ja sivulle tuloja ennen suoritusta. Jostain täysin käsittämättömästä syystä jännitin aivan kamalasti suoritusta, mahaan sattui ja pelkäsin koko ajan että joku liike nollataan. Jännitys ehkä vaikutti koiraan (erityisesti seuraamisessa) ei ollut ihan parhaimmillaan. Tässä pisteet eri osa-alueista:

Luoksepäästävyys: 10, nyt Plättä oli ihan normaali, nousi ylös ja meni tuomarin silitettäväksi.

Paikallamakuu: 9,5, sivulletulossa jäi silleen "puolittain", siitä vähennys muuten tosi jees. (Ryhmän neljästä koirasta kaksi lähti huitelemaan, että oli myös haastetta!)

Seuraaminen kytkettynä: 8, ei ihan pysynyt oikeassa kohdassa, eka sivulletulo hidas ja viimeisen jätti tekemättä.

Seuraaminen vapaana: 8,5, taas ongelmia perusasentojen kanssa, ja juoksussa lähti valumaan kauemmas.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 7,5, maahanmeno hidas samoin sivulletulo,  JA HAISTELI MAATA maassa ollessaan, ja liikkui vähän. Onneksi onneksi ei nollattu kuitenkaan, koska heti kun käännyin ja Plättä tajusi että katson oli taas "normaali". En tiedä mikä superhaju juuri siinä kohtaa oli.

Luoksetulo: 9,5, taas hidas sivulletulo ja taas tein jonkun pienen käsiliikkeen mitä en itse huomaa, muuten tuli tosi kivasti nopealla laukalla luokse

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 8, meinasi ennakoida, käskin uudestaan seuraa, muuten meni hyvin.

Estehyppy: 10!! JEE! Meinasi ennakoida sivullekäskyn, mutta onneksi ei kerennyt.

Kokonaisvaikutus: 8. Joku kohta pitää ohjaajan möhlätä, tässä se oli että pidin Plättää pannasta kiinni kun vein sen estehyppypaikalle. Tuomari kyllä sitten kehui että hyvännäköistä työskentelyä, ja että varmaan tosiaan jännitys ehkä vaikutti vähän, ja sanoi että toisaalta hyvä että pidit pannasta ettei se rynnännyt esteelle ja nollannut sitä sitten :) Voisin tietysti lukea joskus ne tokosäännöt, mutta en tosiaan tiennyt ettei liikkeiden välillä saa koskea pantaan...

Yhteispisteet 176, I-tulos ja sija 3/9. (Voittaja sai 179 pistettä, aika tiukille meni!)

Nyt me pidetään tokotaukoa! Olen niin korviani myöten täynnä tätä lajia, kunhan selviän koeobduktiosta (se on ensi perjantaina, voi paniikki!!!) niin keskitytään agilityyn ja aloitetaan taas jäljestys. Tokoa katsellaan ehkä sitten loppukesästä?

Plättä ottaa junamatkat melko rennosti (paitsi jos mennään pendoliinolla, silloin se alkaa läähättään, veikkaan että johtuu liian kovasta vauhdista)

1 kommentti: