sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Miniläppärille uusi koti ja vähän agililyä


Hp mini 210

Koetetaan nyt täälläkin, mulla on myynnissä ylimääräiseksi jäännyt miniläppäri, se on tällä hetkellä huuto.netissä myynnissä. Kohdenumero 222005502, vinkvink ;) Tarjouksia otetaan vastaan! 


Tänään käytiin Sepin ja Onervan kanssa treenaamassa agilityä. Tehtiin n. 20 esteen rataa, meidän teema taas oli kontaktit "uudella tekniikalla", eli namialusta n. 1m päähän kontaktilta. Plättä oli melko nälkäinen treeneissä, eli se siis ryntäsi kontakteilta suoraan namialustalle (tosin joka kerta kyllä osui kontaktille ja vauhtia oli tarpeeksi, mitä nyt haetaankin). Mutta minä haluan 2-on-2-off pysähdyksen, josta saa jatkaa alustalle vasta "vapaa" käskyllä. Sitten kun pakotin sen pysähtymään, niin alkoi taas hidastelu ennen kontaktia, ääh! Miten voikin olla näin vaikeaa, pitäisiköhän vain antaa sen mennä ja toivoa että joku tassu osuu (niin yleensä kyllä käy), mutta pelkään että jossain vaiheessa alkaa hyppiä kontaktin yli, jos Plättä saa mennä täysiä vaan läpi. Muuten radalla oli pari hankalaa kohtaa, jossa Plättä lähti jonnekin omalle esteelle kun en ottanut sitä hallintaan tarpeeksi ajoissa. Kun hallinta onnistui, toimi koirakin ;) Lisäksi treenattiin tiukkoja käännöksiä esteen päällä, ne sujuu kunhan käännyn itse tarpeeksi ajoissa. 


Huomasi kyllä, että kesä on tullut ja oli todella lämmin! Plättä ei jaksanut normaalilla draivilla loppuun asti, onneksi oli kaveri mukana, niin koira sai välillä Sepin treenatessa lepohetken. 
HP mini 210 etsii kotia! 

2 kommenttia:

  1. Voin kertoa, että mun apina minikoira kyllä hyppii ilosesti niin A:n kuin puominkin kontaktien yli, jos siltä ei vaadi oikeasti niiden suorittamista. Eli suosittelen :D Vilke on opetettu tolla tekniikalla, jota aloit opettaa Plätälle. Se on toiminut sillä kyllä hyvin, tosin oppimisessa kesti jonkin aikaa. Mutta Vilkellä on muutenkin vähän pitkät piuhat :D

    VastaaPoista
  2. Joo meillä siis ongelmana joko toi, että se juoksee vaan kauheeta vauhtia kontaktin läpi, tai sitten alkaa himmailemaan jo 2m ennen varsinaista pysähdyspaikkaa. Jotenkin tän päivän perusteella toi namialusta 1m päähän ei oikein toimi, koska sai vaan taas aikaiseksi himmailua, kun vaadin sen pysähdyksen. Jos namialusta on silleen, että saa namin suoraa pysäytyksestä tekee paljon paremmin. Täytyy ehkä vielä kokeilla kerran, ja jos ei toimi niin palataan vanhaan.

    VastaaPoista