sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Pläty 2.luokkaan! (viimeinkin!!!)

Eilen oltiin HAU:n kisoissa Purinalla. Flunssan takia mietin vielä perjantaina olenko kisakunnossa, mutta aamulla oli ok olo niin mentiin sitten. Ekaksi Marja Lahikaisen agirata, yksi rima ja puomin kontaktin Plättä hyppäsi yli, lopputulos tosin oli -15, en tiedä mistä sitten otti vielä -5, en itse nähnyt videolla mitään muuta virhettä. Seuraavaksi Heidi Viitaniemen hyppäri, jossa oli pari hankalaa putkikohtaa ja lopussa tiukka käännös pituuden jälkeen. Plättä oli aivan superkoira, ja ei virheitä! 0-tulos, sija 3/20, LUVA ja SERT! Vihdoin ja viimein meidän ura 1-luokassa loppui ja päästiin kakkosiin, jeejeejee! Videolta tosin kun katsoin niin itse saisin edelleen liikkua sulavammin radalla ja alkaa luottaan koiraan, se esim. osaa kepit ilman että hipsuttelen siinä vieressä, mutta kisoissa en vaan uskalla jättää sitä pujottelemaan yksin.

Koska olimme ilmottautuneet 4.radalle, sain valita otetaanko iltapäivällä ekat startit jo 2-luokassa vai otanko lahjakortit. Koska mulla ei ollut sen kummepia suunnitelmia, päätin startata. Agilityssä on joku idiootti sääntö (juu, en näköjään vieläkään tiedä niitä kaikkia?), että jos on ilmottautunut ykkösissä radoille A,B,C,D, ja saa luokanvaihdon B-radalta, niinkuin me, niin sitten 2-luokassa täytyy startata ne luokat mitä ei ole mennyt ykkösissä, eli luokat C ja D. Tosi kiva, jouduin sitten odottelemaan kahdet maksi-2 radat kentän laidalla, ennenkuin pääsin starttaamaan. Ja en tiedä ontuiko nyt järjestelyt vai enkö itse tajunnut, kävin ilmoittamassa toimistoon että saatiin SERT ja mennään 2-luokassa sitten radat C ja D. Kuitenkin meitä sitten kuuluteltiin sekä ykkösten C ja D radoille että 2-luokan B radalle... En tiedä olisi mun pitänyt itse käydä joka kerta ennen joka radan alkua sanomassa että ei tulla nyt tänne, tullaan vasta iltapäivällä. Ilmottautumisen yhteydessä kuitenkin ilmoitin luokkanousumahdollisuudesta, ja jotenkin koko kisatoimisto oli vain yhtä kaaosta kun sieltä koetti jotain asiaa selvittää...

No mutta sitten 2-luokkaan! Mulla ei sinänsä ollut kovin suuria odotuksia, luokassa oli joku parikymmentä koiraa ja monta hyvää koirakkoa, joten LUVAt olisi olleet aika tuskan takana, varsinkin kun tähän asti mun ei ole tarvinnut keskittyä aikaan ollenkaan. Ekaksi Marja Lahikaisen hyppäri, alussa vaikea sikssakki, samoin pussilta melkoista kieputusta. Alku meni tosi hyvin, mutta keppien jälkeen jäin väärälle puolelle seuraavaa estettä ajatellen, ja Plättä hyppäsi huonosti, minkä seurauksena rima tuli alas :(. Loppu sujuikin sitten oikein mallikkaasti, tulos -5vp, aika -2,53, sija 5/18, nopeus 3,60m/s. Voittajabortsulla oli aika jotain -9, eli aika tiukka ihanneaika, mutta me oltiin silti aivan liian hitaita! Vauhtitreeniä!

Lopuksi mentiin vielä Heidi Viitaniemen hyppärille. Rata alkoi 4:n esteen suoralla, josta käännös oikeaan 5.hypylle, jonka jälkeen putkeen joka oli A:n alla. Käännyin 5.hypyn jälkeen vähän liian nopeasti, ja Plättä meni putkesta ohi. Koira takaisin putkeen, loppurata meni hyvin, vaikka keinun kohdalla olin väärällä puolella kun olin suunnitellut, kaikki kontaktit onnistui, samoin lopussa oli este nro.2 toisesta suunnasta, mutta sen jälkeen piti tehdä tiukka käännös pituudelle, ja se onnistui myös! Eli tulos sitten lopulta -5, tältä vikalta radalta olisin halunnut tietää sijoituksen jo kisapaikalla, mutta tuloksia ei ollut tullut silloin kun sain kisakirjan takaisin, ja oli niin pitkä päivä takana että halusin jo kotiin. (EDIT: tulokset -5vp, aika -9,60, sij. 7/25)

Olen kyllä Plättään supertyytyväinen! Se teki kaikki radat oikein innokkaasti ja tarkasti, kunhan keksin miten saan videot mun kamerasta ulos (muistikortin kun laitan koneeseen se näyttää tyhjältä, mutta videot on yhä kamerassa, help me?) niin laitan ne tänne. Plätällä on NIIN tyytyväinen ilme radalla (tosin 2.luokan ratoja ei ole videolla, kun kuvaaja lähti jo pois), on tää agility kyllä sen juttu selvästi. Mun täytyy nyt sitten alkaa treenaamaan kaikkia hankalampia ratoja ja VAUHTIA! Sekä koiran yksin jättämistä.  Mulla oli kyllä tosi hyvä fiilis kisata, meillä ei ole mikään kiire pois 2-luokasta, joten ei ole tulospaineita! Kolmosissa pitää sitten olla niin tosissaan, luokat on jätti isoja ja vain vauhdilla pärjää. Huomasin myös, että rataantutustuminen tuntui nyt 2-luokan radalla paljon lyhyemmältä, kun on enemmän tarkasti ohjattavia kohtia.Tähänkin pitää varmaan alkaa keskittymään, että pystyn tutustumaan nopeasti, ettei jää fiilis että aika loppui kesken. Tarvisi nyt vain enää keksiä treenipaikka Tampereelta kesäksi, onneksi kouluhommat on ohi niin voin keskittyä nyt siihen!

Eka SERT :)

4 kommenttia:

 1. Jeee, onnea kakkosluokkalaisille!! :D

  VastaaPoista
 2. kiitos! vaikka kauan siinä menikin!

  VastaaPoista
 3. Onnea kakkosiin siirtymisestä, kakkosissa on kivaa! :) Munkin pitäisi Siirin kanssa vielä rykäistä veteraanipäivinä ja rykäistä ittemme yhtä luokkaa ylemmäs... tai emmä kyllä tiedä haluanko kakkosista lainkaan pois. :D

  VastaaPoista
 4. Kiitokset! Juu ei meilläkään ole kiire kolmosiin (tosin Plätälläkin tulee kyllä ikä vastaan jossain vaiheessa), nyt treenataan kakkosissa rauhassa vauhtia ja tiukkoja käännöksiä. Kivaa päästä pois jättiläis-maksi1 luokan radoilta :) Kyllä te Siirin kanssa helposti vedätte vielä sen vikan luvan, Siiri on niin taitava :)

  VastaaPoista