sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

kesäpäivitys

Juna-asemia välillä JNS-TRE kuvituksena tässä postauksessa ;)
Blogi on taas hetkeksi jäännyt unholaan :) Tosiaan viikon täydellisen lomailun jälkeen lähdin kesän viettoon Tampereelle. Ensimmäinen viikko uudessa työpaikassa meni paikan tavoille opetellessa, ja nyt kahdenkin viikon jälkeen aina välillä vähän työpäivät jännittävät, mutta hommat alkavat jotenkuten sujua. Työkaverit ovat onneksi mukavia ja apua aina saa tarvittaessa, mutta kiirettä piisaa ja usein olenkin työpäivien jälkeen ollut ihan poikki. Paras keino kyllä nollata työasiat ja unohtaa koko työpaikka on lähteä koiran kanssa metsään pitkälle lenkille, tänä kesänä hyttysiä vain tuntuu olevan hirveästi ja yhtenä päivänä lokki hyökkäsi lenkin lopuksi kimppuuni, kivakiva...

asema II
Viikonloppuina ollaan onneksi lähdetty koiran ja poikaystävän kanssa mökkeilemään nollaamaan viikkoa, ja sunnuntai iltaisin Plättä on ollut aivan poikki kaikesta juoksemisesta. 24h ulkona vapaana olo on kyllä juuri sitä mistä tuo koira nauttii eniten, varsinkin kun välillä joku heittelee sille palloa ja sitten voi käydä polskimassa järvessä. (Ja jos kuitenkin haluaa sisälle nukkumaan, voi mennä klo 04.00 aamulla kovaäänisesti haukkumaan oven taakse että "tulkaas avaamaan"!) Plättä on myös reippaasti avustanut uuden laiturin ja kaivonkannen rakentamisessa, en tosin tiedä mitä rakennusmiehet pitivät ylimääräisestä huiskuhännästä. Tänään Plättä ei oikein jaksanut hypätä auton takakonttiin, todellakin toivon että se oli vain väsynyt eikä kipeä :( (Olen nyt illan aikana näprännyt koiran läpi eikä se vaikuta kipeältä mistään, täytyy nyt seurailla pari päivää ja antaa sen vähän palautua. Koulun ja työn takia musta on kyllä tullut ihan neuroottinen välillä ton koiran kanssa). Plättä on nyt vihdoinkin onneksi oppinut, että kun auto tulee mökin pihaan se istuu odottamaan ja tulee vastaan vasta kun auto pysähtyy, aiemmin se juoksi autoja vastaan. :( Koulutus tähän on siis tapahtunut niin, että lähestyessämme mökin pihaa rullaan auton ikkunan auki, ja kun näen koiran juoksevan pihalla karjun kurkku suorana sille "SEIS" ja "ISTU". Aikaa meni noin kolme kesää, mutta vihdoinkin koira tajusi mitä siltä halutaan! ;)

asema
Kun koira on riekkunut ja riehunut, omistaja on vain syönyt hyvin ja makoillut (ja eilen poltin itseni kun nukahdin laiturille), urheilut ja kaikki terveelliset elämäntavat ovat aivan hunningolla. Kahvakuulan unohdin helsinkiin, mutta ajattelin muutenkin ostaa isomman koska 6kg on armottoman pieni. Ensin ajattelin ostaa seuraavaksi 8kg, mutta tänään kaveri kertoi treenavansa aina 12kg kuulalla, ei tarvitse tehdä kovin montaa toistoa että treeni on tehokasta, lisäksi kuulaliikkeet ovat niin kokonaisvaltaisia että ne jaksaa isommallakin. Kahvakuula tunneilla olen käyttänyt kaikkia painoja 6-12kg väliltä vähän liikkeiden mukaan. Täytyy ensi viikolla suunnata kuulaostoksille, että tulisi iltaisin edes vähän treenattua silloin kun en jaksa enää raahautua minnekään. Plättäkin on viikolla melko paljon porukoilla "päivähoidossa", joten sekään ei ole aina kiskomassa pihalle.
likainen junan ikkuna..

asemia asemia...
Tokosta pidetään edelleen totaalitaukoa, ensi viikolla tosin ajattelin hieman aloittaa taas treenausta, vähän alkaisi avon liikkeet jo kutkutella (alo:on en enää uudestaan mene, kaksi kertaa saa riittää, enkä oikein usko että avostakaan saadaan heti 1-tulosta). Agilityä sentään ollaan päästy treenamaan tamskin tallille parin kaverin kanssa. Isoin ongelma on yhä se A:n ylösnousu. Kokeilin koiran hidastamista, silloin osuu, mutta A:n kiipeäminen on melkoista räpiköimistä. Koetin googlailla ohjeita A:n ylösmenoon (enkä kyllä löytänyt oikein mitään), mutta kuulemma ilmeisesti jossain päin maailmaa sitä ei enää tarvitse suorittaa, koska ylösmenokontakti ei varsinaisesti takaa esteen turvallista suorittamista. En oikein kyllä usko siihenkään, että on ok, että koira hyppää suoraan niin ylös kuin pääsee. Mutta meille riittäisi 5cm lisää pituutta ylösmenokontaktille, kiitos! ;) Mää olen meidän treeniporukan kokenein tällä hetkellä ja suunnitelen radat (tosin yksi koira on ihan aloittelija, ja se tekee yksittäisiä esteitä/pieni radanpätkiä). Vähän myös ohjaan muita, vähän alkaa tuntua että agilityn koulutusohjaajakurssi olisi kiva suorittaa jossain vaiheessa, kun ehkä jotain osaan jo itsekin, vaikka tosi paljon on vielä oppimista.



tylsän junamatkan huvit... :P


Huomenna taas työpäivä, buu :( Onneksi on vain neljän päivän viikko, nyt leffan pariin ja sitten unille! 



ps. Pieni valkoinen kani blogissa kiva lahjakorttiarvonta, kannattaa osallistua tai ainakin käydä katsomassa söpön pupun kuvia <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti