maanantai 5. maaliskuuta 2012

treenejä ja loma!

Viime viikon ajan päivät meni teurastamolla, nyt on harjoittelusta 3/4 osaa suoritettu, yhden viikon teen vielä aluehallintovirastossa ja harjoittelut tältä vuodelta on hoidettu. Sain jopa 1,5v vuoden jälkeen "kandityöni" hyväksyttyä, joten nyt olen ihan ansaitusti lomalla tämän viikon, jee! 1.3.2012 Plättä täytti 6 vuotta, kivasti unohdin koko homman mutta viikonloppuna se sai luun ja pallon lahjaksi <3 Pieni pentuhan se vielä on, ikä on vain numeroita ;)

Onnellinen koira Kuopiossa synttäriluun kera!

Perjantaina käytiin taas agihallilla. Meillä oli teemana kontaktit ja kepit. Kontateilla olen tosiaan vähän palannut taaksepäin, käytetään taas namialustaa jotta saan niihin vauhtia. Alustalla tosin aina ei ole namia, välillä palkkaan kädestä, välillä otin klikkerin jne. Kontaktit alkavat olla ihan kivoja, tosin edelleen tuntuu ettei ihan 100% varmoja, minkä haluaisin. Plättä esim. karkasi puomille pari kertaa, ja sitten se saattaa hypätä sieltä kesken pois, eli kontakti ei ole vielä täysin selkärangassa. En tiedä onko liikaa vaatia, että kontaktit sujuvat jopa ilman käskyä koko esteelle. Koetan tällä hetkellä saada ohjausta enemmän varmemmaksi ja vastuun esteen suorittamisesta koiralle, en halua että se miten itse huidon tai huudan vaikuttaa liikaa suoritukseen.

Kepeillä meillä olikin sitten pieni tahtojen taisto. Itse olin mielestäni aivan oikeassa kohdassa, ja kepit mentiin helpommalta puolelta. Ensin Plättä aloitti monta kertaa 2.välistä, vedin aina takaisin ja alkoi hirveä räkytys "minä osaan sinä olet tyhmä". Muutaman kerran aloitti jopa 3.välistä! Aina vaan aloitettiin uudestaan ja uudestaan, lopulta vihdoin aloitti kepit oikein, eikä sen jälkeen ollut ongelmia.

Viikonloppuna menin Kuopioon vähän tapaamaan kavereita ja sukulaisia. Sunnuntai aamuna käytiin kunnon lenkillä vanhoissa maisemissa Vänärillä ja Rönössä, Plättä oli aivan onnesta sekaisin. Valitettavasti kuulin myös huonoja uutisia, Plätän paras koirakaveri oli siirtynyt ajasta ikuisuuteen :(

Tänään ekana lomapäivänä laiskottelin kunnolla aamun ja iltapäiväksi lähdettiin hallille treenaamaan. Ekaksi tehtiin agia, melko helppoa rataa mutta monta kontaktia. Tänään kepit sujuivat aivan loistavasti, kerran koira yritti 2.välistä, mutta tämän jälkeen joka kerta meni itsenäisesti oikein ja pystyin jopa jättämään koiran kepeille ja edetä itse reilusti! Jippii, edes jotain edistystä ja ehkä tuo perjantain "keskustelu" loksautti koiran aivoissa jotain paikalleen. Kontaktit sujui, tosin taas karkasi puomille kerran ja hyppäsi sieltä kesken alas, muutaman kerran A:lla tuli turhan hitaasti alas. Mutta muuten pysähtyi joka kerta nättiin 2on-2offiin, ja lähti eteenpäin vasta vapautuskäskyllä. Mähän en koskaan palauta kontakteille, eli otan aina koko esteen alusta jos kontakti menee pieleen, mutta nyt ei tarvinnut (paitsi sen kerran kun varasti ja kerran alkukontakti unohtui niin otin uusiksi, toivottavasti siitä ei tule uutta ongelmaa!)

Plättä tiputtelee rimoja melko helposti ja syy on se, ettei se katso YHTÄÄN minne on menossa, kunhan vaan porhaltaa täysiä eteenpäin. Yksi este tosin oli vähän turhan lähellä A:ta, joten ne tipukset voin ottaa omaksi syyksi, mutta muuten kyllä ihan koiran mokia. Tiputteli sekä radalla että kun lopuksi tehtiin välistävetoharjoituksia. Ainoa mitä olen tähän keksinyt on, että karjun kunnolla "HYPPY" käskyt, silloin jotenkin keskittyy myös nostamaan ne jalkansa. Välistävedot sujui tosi hyvin sitten kun saatiin rimat pysymään ylhäällä :)

Raahasin agiesteet pois, ja otettiin vielä tokoa. Ekaksi paikkamakuu 2min, makuussa sinänsä ei ongelmia, mutta ennakoi perusasennon. Tein sitten monta lyhyempäää paikkamakuuta, ja pari kertaa ihan käskin "odota" kun tulin takaisin sivulle. Lopuksi jaksoi odottaa käskyä. Sitten tehtiin seuraamista, siinä ainoa ongelma taas on, että kun pysähdytään ei joko mene perusasentoon tai matelee oikein hitaasti alas. Tein tosi lyhyitä seuruita, ja naksuttelin kun meni hyvin. Palkaksi otin lihapullia (vaikka niiden kanssa omat sormet ovat hiukan vaarassa), ja motivaatio oli koiralla melko korkealla :)

Lopuksi tein luoksetuloja. Meillä on nyt kaksi eri luoksetuloa TÄNNE= suoraan sivulle ja KOM=suoraan eteen. Eka tein TÄNNE käskyllä, ongelma on että Plättä lähtee vasta 2.käskyllä ja välillä jää jopa seisomaan kesken matkan. Tuntuu että se ei oikein käsitä oikein vielä kumpaa tehdään milloinkin. KOM sujui aluksi (sitä tehdään tosi lyhyellä matkalla), kun kädellä ohjasin sen eteen, eli siis pidin lihapullaa tossa rinnankorkudella. Kun laitan käden sivuun, niin koira alkaakin tulla taas sivulle, eli se taitaa seurata mun kättä eikä tajua noiden käskyjen eroa... Mulla sitten meni hermo kun se meni ihan miten sattuu, karjasin koiralle että EI NYT NOIN, Plätällä meni hermot ja se lähti agilityputkeen mököttämään. Ehkä ei pitäisi treenata tokoa agilityn jälkeen, agilityssä saan karjua kurkku suorana ilman että koira ottaa nokkiinsa, mutta tokossa pitää olla aina jotenkin vain positiivinen ja iloinen ja juuri oikeanlainen mielentila, puuh. Agility sopii meille paljon paremmin! Sitten iloisesti sirkuttelin koiran takaisin ja syötin nameja, otettiin vielä pari toistoa kumpaakin luoksetuloa, koetin käskeä oikein iloisesti ja kyllähän se toimi. Mitä opin: älä suutu koiralle, vaan opettele ensin paremmaksi kouluttajaksi.


Mukavaa sinänsä kun on tuo halli ihan omassa käytössä, mutta vähän on tylsää treenata yksikseen, ja radan rakennukseen menee aina ihan tuhottomasti aikaa, halliin kun ei saa jättää esteitä vaan ne on korjattava aina pois. Tänään onnistuin kuluttamaan treeneihin matkoinensa 2,5h, hups :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti