torstai 15. maaliskuuta 2012

pojoing

Viime viikolla olin tosiaan pari päivää Helsingissä töissä, Plätän treenit olivat toimistolla rapsuteltavana oloa. On kyllä mukavaa, kun on työpaikka johon koiran saa ottaa mukaan, ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa, jos koira on ensin pitkän koulupäivän yksin ja tämän jälkeen vielä työillan ajan. Plättä on myös rakastunut yhteen työntekijään, joka aina tuo sille jonkun herkun. (Lue kuola alkaa valua, kun Plättä kuulee kyseisen henkilön äänen :P).

Viikonloppuna oltiin Tampereella, kerran kävin Plätän ja äidin pölkyn Elli-spanielin kanssa yhtä aikaa lenkillä, seuraan liittyi vielä kaverini oman spanielinsa kanssa. Ja voi että oli rasittavaa, Elli ei osaa käyttäytyä, se rakastaa kaikkia ihmisiä ja koiria ja on aina ryntäämässä niiden luokse, lisäksi kerran se pääsi irti, eikä tietenkään osaa luoksetuloa, kävin sen sitten rämpimässä lumihangesta pois. Plättä taas ei osaa kulkea nätisti remmissä kun on kavereita, se ottaa oikein matalan asennon, korvat taaksepäin ja vetää minkä jaksaa. Seuraava koira kyllä opetetaan kävelemään remmissä kunnolla, Plättää ei ole opetettu, yksin se osaa jotenkuten mennä nätisti, mutta kun on seuraa/joku superkiva paikka (esim.agihalli) ei se osaa enää käyttäytyä hihnassa ollenkaan. Mulla taas ei pinna kestä sitä riuhtomista, sitten karjun koiralle että olehan kunnolla, mikä ei tietenkään auta. Välillä on oikeasti pakko tehdä niin, että koira kulkee koko matkan sivulla eikä mene mun eteen kertaakaan, tämä on ainoa keino millä sen saa kulkemaan ok silloin kun intoa on liikaa. Viikissä tosin olen ratkaissut ongelman sillä, että lenkitän Plätän yleensä metsässä vapaasti, jolloin se saa rauhassa purkaa turhat energiat, ja tämän jälkeen remmissä kävely sujuu hyvin. Täällä Joensuussa en vain oikein tiedä paikkoja, joissa koiraa voisi hyvin pitää vapaana nyt talvella, kun joka paikassa on latuja. Vinkkejä otetaan vastaan :)

Sunnuntaina matkattiin sitten 5,5h junassa takaisin Joensuuhun kun mulla alkoi viimeinen osa tarkkariharjoittelua aluehallintovirastossa. Tiistaina mentiin taas agihallille, ekaa kertaa siellä olikin joku muu kun tultiin paikalle, ja jouduttiin vähän odottelemaan. Radan rakennuksen jälkeen kerkesin treenata 20min, mikä kyllä oli ihan sopiva aika. Tehtiin 4 estettä+putki kieputusrataa, siihen sai kivasti pari takaakiertoa, kieputuksen esteen jälkeen, yhden esteen ohituksen ja putken hankalampaan päähän menemisen. Takaakierroissa aluksi tippui rimat, mutta taisin jäädä vähän koiran eteen. Käännökset saisivat yhä olla tiukempia. Lopuksi treenattiin vielä keppejä, taas meinasi aloittaa väärin pari kertaa, mutta menee hyvin loppuun asti ilman mun tukea vierellä, se on tosi hyvä juttu!

Eilen mentiin taas hallille, ja jälleen joudutiin odottamaan n.0,5h, kun siellä taas oli muita. Tulipahan hyvä alkuverkka, lisäksi tehtiin vähän tokoa pihalla. Seuraamisesen perusasennot on alkaneet sujua, enää Plättä ei valu hitaasti maahan vain menee reippaasti. MUTTA, sitten tein liikkeestä seisomista, niin koira menikin istumaan?! Tämä on ollut meidän ns.varma liike, koska käytännössä vain pysäytän Plätän kesken seuraamisen, eli en anna mitään "seiso" käskyä (jonka se muuten vihdoinkin oppi yhtäkkiä myös!). Lopulta sain sujumaan, lopuksi kokeilin vielä maahanmenoja, ne vasta olivatkin katastrofaalisia. Lelulla onneksi sain niihin vauhtia, ja päästiin aloittamaan agitreenit. Aluksi hyppytekniikkaa, 4 estettä, n.30cm, 5jalkaa välimatkoilla. Sujui hyvin, pari kertaa koira katsoi liikaa palkkaa ja unohti jalkansa = rynni päin esteitä. Kuvasin sarjat, joten sekin oli pieni hämmennystekijä koiralle, koska en ohjannut ollekaan, käskytin vain kameran takana :) Laitan videot tänne heti kun saan ne koneelle! Lopuksi vaihtelin estevälejä 4-6 jalanmittaa, korkeudet 40-60cm. Pari kertaa meni huonosti, mutta saatiin myös hyviä suorituksia. Huomasi kyllä, miten koira alkoi vähän katsoa niitä jalkojaan, joten varmasti aletaan tehdä tekniikkatreenjeä useammin!

Lopuksi pientä rataa, otin A:n, kepit ja puomin hyppyjen lisäksi, kontakteille alustat. Eka A oli aivan hirveä, hyppäsi alkukontaktin ja tuli sivusta alas syömään namin. Uusintakerroilla ok. Puomi oli joka kerta super, kerran taas karkasi sinne (oma syy kun heitin pallon puomin suuntaan), ja TEKI kontaktin itsenäisesti, jee! Kepeillä taas sama ongelma, kun tein lähetykseen pienen vekin meni oikeasta välistä, mutta ilman sitä koetti mennä 2.välistä. Olin siis itse huonossa paikassa, mutta haluaisin saada kepit niin varmaksi, ettei sillä ole väliä missä itse olen. Jälleen kuitenkin suoritti kepit itsenäisesti loppuun asti, hyvähyvä.

Eli tavoitteena nyt lisää hyppytekniikka treeniä, itsenäistä esteiden suoritusta ja tiukempia käännöksiä.

Omat treenit vielä lopuksi. Olen ollut pari viikkoa jotenkin vähän kipeä (en kyllä ikinä ole kunnolla sairas) tai on ollut sellainen täysin voimaton ja flunssainen olo, en ole uskaltanut paljon urheilla. Nyt viimein olen ihan terve ja normaali, ja palasin kahvakuulailemaan täällä Joensuussa, Islolla. Kävin ma&ke enemmän sellaisessa kahvakuulajumpassa, jossa kyllä tehtiin ihan oikeita kahvakuulaliikkeitä, mutta aerobikkiin sekoitettuna. Tänään oli sitten kunnon kahvakuulatunti, sopii mulle paljon paremmin kuin tuo jumppailu. Tosin kahden viikon treenitauko teki tehtävänsä, ja tänään jo ennen tuntia lihakset oli melkoisen kipeät, joten annoin itselleni luvan tehdä vähän pienemmillä painoilla (3kg, 6kg ja 8kg). Heilautukseen kyllä 10kg olisi tarvinnut, oli vähän turhan kevyt kahdella kädellä tuo 8kg.

Nyt voikin alkaa katsoa leffaa, mulla on noiden hyppytekniikka videoiden lisäksi kamerassa yksi toinenkin treenivideo, viimeistään viikonloppuna koetan saada ne koneelle.

citybelgi :P 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti