keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

maanantai agit ja kisatauko jatkuu

Maanantaina päästiin taas meidän oman ryhmän treeneihin. Tehtiin 20 esteen rataa, hieman oli vaikeuksia tehdä pitkää rataa kuukauden tekniikka yms. treenien jälkeen. Plätällä oli vauhtia, suurin ongelma oli jälleen puomi/putki erottelu, meni aina puomille! Ohjaamme Hanna jopa seisoi kontaktilla, mutta Plättä meni suvereenisti ohi ja hyppäsi sivusta puomille :P Lopulta sain koiran sinne putkeen. Radalla oli muutama tiukka käännös, johon pystyi joko tekemään valssi+persjättö tai pyörityksen, pyöritin kaikki kun kaksi ohjauskuviota peräkkäin tuntui aika vaikealta. Kepit+takaakierrot sujui hyvin!

Kisatauko valitettavasti jatkuu edelleen, ei päästä pääsiäiskisoihin :( :( :( Plätällä oli siis viime viikon ke-to yönä ripuli, joka onneksi rauhottui viikonlopun ajaksi canicurilla ja i/d:llä, maanantainakin oli ihan ok. Ma-ti yönä Plättä herätti mut kahdesti kun halusi ulos, ja aamulle heti taas uusiksi, tosin aamulla uloste oli jo kiinteämpää (ihanaa kun koiraihmiset aina puhuu näitä koirankakkajuttuja). Uskalsin siis lähteä kouluun, mutta kun tulin takaisin koiran vatsa edelleen todella sekaisin ja koira oli ihan apaattinen. Ensin ajattelin saada jonkun soittamaan lääkettä suoraan apteekkiin, mutta saatiin eläinlääkäriaika, ja kiikutin Plätän sitten klinikalle. Plättä tutkittiin ja otettiin muutamat verikokeet, diagnoosi suolistotulehdus, lääkkeeksi saatiin tylosiinia kahden viikon kuuri ja kaoliini+pektiiniliuosta muutamaksi päiväksi. Verikokeiden tulokset saan kai huomenna (to), koira on onneksi voinnut heti lääkäristä saavuttuamme paremmin. Klinikalla Plättä sai kehuja kun antoi niin hyvin ottaa verinäytteet (raukka kun on mun piikityskoekaniini aika usein).

Tylosiinia koira saa nyt siis 14vrk (aika pitkä kuuri kyllä), ja tämän jälkeen on viikon antidoping varoaika. Seuraavat kisat siirtyivät siis hamaan tulevaisuuteen, mutta tärkeintä nyt on että koira pysyy terveenä! Sillä on aina ollut herkka vatsa (pennusta asti), esim. uusia ruokia on aloitettu todella varovasti, ja välillä Plättä on itse aiheuttanut vatsaongelmansa varastamalla jotain. Koskaan ei ole kyllä ollut näin rajua ripulia, varsinkaan ilman mitään syytä. Onneksi tylosiini on auttanut! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti