tiistai 20. maaliskuuta 2012

kahvakuulailua kotona!

oma <3

Nyt sitten ostin ihka oman ekan kahvakuulan, jotta treenit ei ole siitä kiinni miten on tunteja. Anttilassa 6kg maksoi 19.90€ ja 8kg 29.90€, pähkäilin kauan kumman otan, koska rahatilanne on sen verran huono, etten viitsinyt molempia ostaa kerralla. Olisi kyllä hyvä pitää kotonakin useampaa kuulaa, koska yhdellä tulee vähän tylsää eikä voi vaihdella liikkeiden mukaan painoa. Lopulta otin nyt ensin 6kg, sillä varsinkin tempauksen ylösnosto on vielä melko rankka, joten aloitetaan nyt tällä.

Tein seuraavanlaisen ohjelman, idean sain ISLOn toisen kahvakuulaohjaajan tunnilta. Alkuverkkana kävin Plätän kanssa 1,5h kävelylenkillä :) Eli liikkeet tehdään pareittain, joka liikettä aina 50s, ja jokaista paria kahdesti. Eli yhden parin aikana tulee 4x50s treeniä. Käsiliikkeissä tein toisen ajan toisella kädellä ja toisen toisella.

Kahvakuulaliikkeet:
1. Heilautus (joko yhdellä tai kahdella kädellä, tein nyt kahdella kun jalat vielä niin jumissa eilisestä kahvakuulatunnista)
2. Soutu
3. "Tähti" (en tiedä tämän virallista nimeä, mutta toinen käsi suorana ylös ja toiseen kahvakuula, taivutetaan kahvakuulaa kohti lattiaa, keskivartaloliike)
4. Tempaus (Tein tosin pelkkänä nostona rinnalta ylös)
5. Moukari
6. Askelkyykky kiertäen

Liikkeet tein siis pareittan , eli 1+2, 3+4 ja 5+6 yhdessä

Lopuksi vielä vatsalihakset, 4 eri liikettä, toistoja 16/liike 
1. Istumisasennosta ylävartalon taivutus taaksepäin, kuula sylissä
2. Sama asento, mutta kuulaa kierretään puolelta toiselle
3. Istumaasennossa kuula ylös suorilta käsiltä, taivutus lattialle asti kuula koko ajan ylhäällä ja takaisin ylös
4. Vatsarutistukset (ilman kuulaa)

Ei mikään sairaan rankka treeni, mutta just sopivasti tuli hiki ja syke kuitenkin nousi. Koetan nyt aluksi pitää nämä kotitreenit helppoina, jotta ne tosiaan tulee oikeasti tehtyä. Tempaus ei ole mun lemppariliike (siksi se on lempparin "tähden" parina), mutta sen koetan tehdä joka kerta, jotta tulisi sitä kehitystäkin. Treenin lopuksi jäin makaamaa lattialle, Plättä tuli siihen sitten kanssa riehumaan ja pyörimään, ei ole koira näköjään oikein tottunut siihen että omistaja jumppailee kotona ;) Lopuksi vielä kuva siitä mitä mieltä Plättä on kuulailusta ;) 


ps. Agivideot on yhä vain koneella, koska en osaa iMoviella tehdä useasta klipistä yhtä videota? Täytyy odotella että Otto tulee kotiin ja saa auttaa asian kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti