torstai 21. helmikuuta 2013

Puomitreenit osa III

Maanantaina vedin K9:n arkitokotreenit, ja treenasin jopa hieman Plätän kanssa tokoa ennen ja jälkeen. Ennen treenejä tehtiin kaukokäskyjä (olin ihan melkein koiran edessä kyllä). Istu/maahan ok, seisominen vielä vähän hakusessa, lopulta hoksasi mitä halutaan. Sitten Plättä karkasi pari kertaa lumihankeen lelun kanssa, todella hienosti näytetty malliesimerkki ryhmäläisille ;) Arkitokon jälkeen tehtiin vielä paikkamakuu niin, että toinen koira liikuskeli Plätän edessä/takana ja minä olin piilossa auton takana. Tehtiin kaksi lyhyttä (ehkä noin 1min) makuuta, eikä Plättä häiriintynyt toisesta koirasta.

Tiistaina oltiin pitkästä aikaa hallilla, sain viime viikolla kaamena flunssan ja jäi aksatreenit ja muu harrastaminen väliin. Meillä oli kerrankin jopa treeniseuraa :) Tehtiin taas puomia samalla tekniikalla, nyt aina välillä nami pois ja appari naksautteli. (Plättä tosin meni tästä aivan sekaisin, miten ihmeessa naksu voi tulla eri suunnasta????) Vinkiksi sain, että pitäisi vapauttaa nopeammin koira lelulle, jotta saadaan kontaktista sitä mitä halutaan, täydellinen pysähdys mutta nopea. Tehtiin niin pari kertaa ja meni hyvin. Ongelma vain on, että pari kertaa Plättä lähti puomille ilman namialustaa, ja silloin se ei mennyt täysiä loppuun vain himmaili. Sama juttu pelkällä alustalla. Plätälle ei ole opetettu kosketusalustaa eikä mua se oikein innosta, joten ajattelin nyt vain jatkaa näin, niin että koira ei koskaan tiedä onko kontaktilla nami vai ei.

Lisäksi tehtiin pari kertaa hyppyteknikkaharjoitus, kerrankin niin että siinä oli jotain järkeä. 5 estettä, väli piteni 6:sta askeleesta 9:ään askeleeseen. Laitoin lelun päähän ja annoin mennä vain eteenkäskyllä, hyppäsi hyvin ei ongelmia. Tehtiin myös pientä rataa missä oli puomi/putki erottelu, ylläri että koira meni mieluiten puomille kun sitä on nyt tahkottu niin paljon. Sain putkeen kun olin lähellä ohjaamassa, tämä tosin aiheutti että jouduin vähän huonoon asemaan seuraavaan käännökseen, mutta ekan kerran sähellyksen jälkeen sekin sujui.

Hitsi että harmittaa, 2.3 olisi ollut Vantaalla kisat, mutta se ei ollut mun sähköpostimuistutuksissa ja ilmottautuminen meni jo viikko sitten :( Pitää ehkä alkaa ajoissa ilmottautumaan eikä aina odotella sitä muistutusviestiä. Sunnuntaina onneksi mennään Hyvinkäällä kaksi agirataa. Mua on vähän alkanut masentamaan ettei ehkä ehditä saada sm-nollia, meillä on vasta 2kpl ja 5 puuttuu, joista yhden pitää olla tuplanolla. Eikä asiaa yhtään auta se, että unohtelen kisailmottautumisia. Pitäisiköhän laittaa tänne blogiin sellainen kalenteri niin näkyisi sitten edes siellä.

EDIT: kisakalenteri tehty sivupalkkiin :)
Plättä toimistokoirana



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti