torstai 7. helmikuuta 2013

Puomitreenit osa II

Saa nähdä montako osaa tälle tarinalle tulee, toivottavasti 100 kohdalla koira osaisi jo jotain ;)

Tänään kyllästyin reproduktiofysilologiaan (josta siis huomenna tentti) ja hurautin taas hallille. Ajatuksena oli ottaa nopeat treenit, koska eilen tahkottiin niin kauan. Lämmittelyineen menikin vain 0,5h :) Otin mukaan koko apuarsenaalin avustajaa lukuunottamatta, eli namialusta, nami, pallo ja naksutin. Aloitetaan nyt ihan helposta, että saan koiran päähän tahkottua oikea oppisen suorittamisen. Eli nami alustalle heti kontaktin juuren ja pallo noin 1,5m päähän. Kontaktille käsky "ota" ja naksautus heti kun on oikeassa asennossa oikeassa kohdassa, ja "vapaa" käskyllä pallolle. Tarkoitus olisi saada pysäytyksestä niin varma, ettei mitään "ota" käskyä edes tarvitse, mutta olkoon nyt aluksi.

Ekaksi tehtiin pelkkää kontaktia, sitten lisäsin siihen putki+hyppy+kontakti. Ylösnousukontaktia muisteltiin myös pari kertaa, niin että käsky "puomi", hidastus namilla kontaktille, heti kun nami syöty matka jatkuu täysiä. Näitä ei tehty kovin montaa, osui kyllä joka kerta mutta vauhdin hurmassa hyppää suoraan melko korkealle. Joka kerta kyllä suhinalla koetan muistuttaa myös ylösnoususta, se on toiminut ihan hyvin.

Sitten lisättiin kepit (6kpl), putki, A, putki, hyppy, puomi. Kaikki esteet melko suorassa linjassa ihan vain vauhdin hakemikseksi. Joka suorituksella alastulokontakti onnistui hyvin, joten lopetettiin sitten tähän ja lähdettiin pitkälle jäähdyttelylenkille metsään.

Ainiin, kun kävelin lämmittelylenkkiä koira irti, Plättä sai jostain päähänsä lähteä viereiselle ladulle! Karjuin sitä sitten takaisin ja se vain juoksenteli siellä ihan omiaan. Pahoittelut sille hiihtäjälle joka meni siitä juuri silloin ohi, yleensä en päästä koiraa ladulle kirmaamaan! Lopulta Plättä suvaitsi tulla takaisin, en tajua mikä villivarsa kohtaus sille iski. Jäähdyttelylenkillä se sitten kiltisi kulki mun lähellä, tuli heti takaisin vihellyksestä ja pysähtyi odottamaan aina jos meni vähänkään liian kauas. Ota siitä nyt sitten selvää.

Nyt sen tenttikirjan pariin, tosin pakko ensin tiskata ja imuroida! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti