keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Puomitreeni osa I

Tänään aloitettiin puomin uudelleen opetus. Ajattelin kokeilla vähän kaikkea ja katson mikä toimii parhaiten. Tavoitteena on saada 100% 2on-2off alastulokontakti mun sijainnista/käskyistä huolimatta. Eli toivoisin, että koira menee täysiä puomin päähän ja pysähtyy siihen takatassut kontaktilla, etutassut maassa AINA ja odottaa vapautuskäskyä.

Ensin laitoin heti puomin päähän namialustan+namin ja siitä noin 1m päähän pallon. Tällä toimi tosi hyvin, meni salamana kontaktille ja pysähtyi joka kerta, mä sitten juoksin aina pienen kierroksen koiran seistessä kontaktillä nätisti ja sitten vapautus pallolle. Ajatus oli myös naksutella oikeasta asennosta, mutta hupsis naksutin jäi kotiin niin kehuin sitten vain suullisesti.

Sitten vaikeutettiin sen verran, että jätin namialustan, mutta siinä ei ollut enää namia ja pallo taas noin 1m päähän. Meni ihan ok, edelleen oikeaan kohtaan mutta ei ehkä ihan niin vauhdilla? Koetin sitten vähän "hetsailla" ennen puomia, mutta en saannut suurta draivia. Tehtiin sitten kentällä ollutta pientä rataa miniesteillä, radan lopuksi tuli puomi, näin sain koiraan vähän enemmän vauhtia. Kontaktit onnistui, paitsi kun Plättä kerran karkasi pallo suussa ominpäin niin sitten se TAAS loikkasi (otin heti uusiki käskytettynä ja meni hyvin. Koirahan ei koskaan agikentällä touhua omiaan vai mitenkäs se nyt oli...)

Kolmanneksi jätin alustan pois ja laitoin pelkän pallon. Heti alkoi hidastelu. Eli periaatteessa kyllä osui ihan hyvin kontaktille kaikilla neljällä tassulla, mutta päätin että en hyväksy liian aikaista pysähdystä, koska kisoissa se johtaa loikkimiseen. Aiemmin tein aina niin, että käskytin vielä oikeaan kohtaan. Nyt sitten nostin koko koiran alas puomilta (reilu 20kg ilmaan tuosta noin vaan, helppoa kuin mikä!) ja otettiin uusiksi heti. Pallolle sai mennä vasta kun tuli 2on-2off.

Koska en tietenkään lopettanut ajoissa kun kerrankin KOKO iso treenihalli oli meidän käytössä, niin lopuksi kokeilin sitten niin, että laitoin namialustan namin kera noin 1m päähän kontaktilta. No pieleen meni, ei minkäänlaista pysähdystä kun koira vaan kiisi namille. Ja eikun vaan taas uudestaan namialusta kauempana, nyt sitten pysähtyi kontakteille, pari kertaa liian aikaisin jolloin otettiin heti taas uusiksi. Vihdoin tajusin lopettaa kun saatiin pari hyvää suoritusta putkeen.

Mitenköhän nyt sitten jatketaan? Namialusta+pallo tekniikalla varmaan nyt ainakin jonkin aikaa, että saan varmuutta tähän kontaktihommaan, ja kaivan sen naksuttimenkin jostain, että saan palkattua oikeassa kohtaa. Koetan myös saada kaverin treeneihin (tänään piti olla yhteistreenit mutta ne valitettavasti peruuntui), että joku muu on kiskomassa palkan pois jos koira koettaa rynnätä sinne omineen.

Nyt täytyy vaan ahkerasti käydä hallilla että saadaan tämä puomi kuntoon ennen seuraavia kisoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti