sunnuntai 24. helmikuuta 2013

24.2.2013 agikisat hyvinkää

Tuloksilla ei nyt kyllä hurrata tämän päivän kisojen perusteella. No tulipa käytyä ja hieman positiivisiakin hetkiä koettiin radalla. Mentiin siis 2xagilityrata, en tosiaan huonossa rahatilanteessani osallistu toistaiseksi hyppäreille kun ne nollat meillä jo on, ja hyppyserteistä saa hitaammalla koiralla vain haaveilla näillä pk-seudun osallistujamäärillä. Tuomarina Johanna Wutrich. Valitettavasti ei ole videoita :(

Eka rata oli aika simppeli, ei mitään suuria hankaluuksia. Alussa tein 2.esteelle takaakierron, vaikka sen olisi ehkä voinnut ohjata toisinkin, mutta takaakierrot on meillä se varma juttu. Puomi oli heti 3.este, Plättä onneksi osui molemmille kontakteille, mutta ei ollut ihan niin hyvä ja varma kuin haluaisin. Sitten jäin jotenkin koiran eteen ja rimoja tippui useampia, mutta tästä voin syyttää vain itseäni. A:n jälkeen oli suoraan hyppy jossa piti tehdä "meidän bravuuri" takaakierto, keskityin kontaktiin joten ohjasin huonosti ja Plättä meni väärältä puolelta ja hylky. Lopussa vielä keinulla ei odottanut kunnolla, lentokeinu oli lähellä mutta onneksi jotenkuten pysyi siellä kyydissä.

No, toka rata oli aika samanlainen, muutama putkiansa ja A:lta oli hieman hankala tie. Alussa heti 2/3 esteen rima tippui ja koska ei ole videota en todallakaan tiedä miksi, nyt en varmasti ollut tiellä ja annoin koiralle tilaa. 3.esteeltä kyllä piti kääntyä aika jyrkästi A:lle vaikka kepit olivat suoraan hollilla. Sitten tuli A, josta ensin 2 estettä suoraan ja sitten 90 asteen käännös ja 2 hyppyä puomille. Näistäkin joku rima tipahti, mutta annoin olla ja jatkettiin vain. Tässä saatoin käskyttää kääntymistä vähän liian tiukasti. Sitten tuli meidän kauhu, eli puomi. Mutta ekaa kertaa Plättä teki JUST sellaisen kontaktin mitä kisoissa haluan, täysiä loppuun ja selkeä stoppi! Tosin ehdin aika paljon koiran edelle jostain syystä puomilla (kun Plättä söhelsi niiden rimojen kanssa), eli olin kontaktilla koiran kanssa samaan aikaan. Mutta olin tosi tyytyväinen, ehkä jotain raksuttaa välillä pienen belginkin päässä ja saatiin nyt hyvä onnistunut puomin kontakti kisoissa. Loppurata meni tosi hyvin, taas tosin yhdessä kohtaa huomasin olevani paljon koiraa edellä, vaikka tutustumisessa en uskonut ehtiväni niin kauas. Lopussa oli putki, 2xtakaakierto välistävedolla, muuri+keinu+hyppy suora. Tässä kohtaa pääsin pitkästä aikaa oikein agilityflowhun, takaakierrot ja välistä vedot Plättä meni kuin kala vedessä ja malttoi rauhassa odottaa keinulla, ehkä sekin vähän säikähti sitä ekan radan hosumiskeinua. Tästä radasta jäi siis hyvä mieli, vaikka tulos oli -10vp ja aika vain jotain -7s.

Nyt sitten kyllä vähän mietityttää noi rimat. Voisikohan säännölliset hyppytekniikka treenit auttaa? Tai sitten tarvittaisiin paljon jotain kiemurateknikkatreenejä, niin että mä kanssa söhellän siinä hypyn lähistöllä enemmän, hyppyteknikkassa koira suorittaa aika lailla yksin. Nyt ei edes harmita ettei mennä ensi viikolla kisoihin, selkeästi treenin puutetta meillä, joten nyt seuraavat kolme viikkoa vain treenataan että sitten oman seuran kisoissa ollaan parempia :) (Tai no, treenataan kaksi viikkoa ja yksi viikko on lomaa kun olen Joensuussa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti