keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

18.4.2012 tokokoe

Käytiin Hausjärvellä tokokokeessa söheltämässä tänään. Ensimmäinen virhe oli kyllä ilmoittaa koira iltakokeeseen, johon lähdin kyllä ajamaan suoraan koulusta, mutta Plätällä oli ihan liikaa virtaa kun tultiin koepaikalle (20 min ennen luokan alkua), oltiin tietysti ekassa ryhmässä luoksepäästävyydessä ja paikallamakuussa, ja Plättä oli jotenkin vähän hermostunut/ylivireä. Ei kuitenkaan oma itsensä. Toisaalta onpa nyt kerrankin käyty kokeessa, tiedän paremmin miten valmistautua ensi kertaan. Erityisesti täytyy tehdä joku sana joka liikkeelle, jotta koira tietää mitä tehdään.

Tässä liikkeet ja arvostelut:
Luoksepäästävyys: 8. Plättä tosiaan ei yhtään tajunnut mitä tehdään ja kaiken lisäksi väisti tuomaria mun jalkojen taakse? Tuomari oli vanha isokokoinen mies, mutta ei Plättä ole vuosikausiin ketään pelännyt. Toisaalta Pekka Korri sanoi vuosi sitten, ettei liikkeitä mitkä on vaan alemmissaluokissa kannata hirveesti treenata :P

Paikallamakuu: 8. Muuten ok, mutta nousi ylös kun palasin ja mää KÄSKIN SEN TAKAISIN MAAHAN (+näytin käsimerkin). Mikä pölkky olenkaan, ilman uutta käskyä olisi ollut 9. Tuomari myös huomautti tästä aika kovasti...

Seuraaminen kytkettynä: 9 . Huippu, vähän tosin olisin itse kaivannut parempaa kontaktia. Mutta pölkkypää minä teki täyskäännöksen sijaan jonkun enemmän U:n muotoisen kuvion, joten siitä meni sitten pisteet.

Seuraaminen vapaana: 9. Nyt koetin tsempata täyskäännöksen, mutta se ei silti kelvannut kun koira ei liikkunut oikein(?). Muuten jees ja kontaktikin pysyi paremmin.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0. Ei mennyt ekalla käskyllä maahan, joten pölkkypää taas pysähtyi, käski uudestaan ja NÄYTTI KÄDELLÄ. Voi jeesus. Sitten koira ei tullut kunnolla sivulle kun palasin, joten se siitä sitten. Taas tuomari kommentoi aika kovasti, ihan oikein kun olen tyhmä.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 8,5. Olin jotenkin järkyttynyt koko liikkeen ajan edellisestä möhläyksestä, enkä nyt muista mistä pisteet lähti, ehkä ennakoi sivulletulon?

Luoksetulo: 9.5. Jees, mutta teen tokossa tosiaan luoksetulon suoraan sivulle, ja Plättä jotenkin valui istumaan tosi hitaasta sellaisella "älä lyö minua" ilmeellä.

Estehyppy: 9,5. Liike jota eniten pelkäsin meni hyvin, mutta hypyn jälkeen Plättä meni istumaan kun liikkuri sanoi "KÄSKY".

Kokonaisvaikutelma 8.

II-tulos ja yhteispisteet 158,5. Hiukan tai no aika paljonkin harmitti, kun tuli pisteiden menetyksistä ihan turhista jutuista ( ja I-tuloksen sai paljon huonommatkin suoritukset!). Jatkossa lenkitän koiran kunnolla ennen koetta, en korjaa sen virheitä, keksin jotain tuohon ennakoimiseen ja menen ajoissa koepaikalle :)

6 kommenttia:

 1. Yksittäisessä kokeessa tietysti ottaa pannuun omat "turhat" toistokäskyt, mutta jos vertaa agilityynkin niin voihan se olla jatkon kannalta parempi, että kokeessakin koira korjataan virheellisestä toiminnasta? Ettei opi, että koetilanteessa saa tehdä omiaan kun ei kuitenkaan tartte korjata :) Jos tämä katsantokanta yhtään helpottaa ketutusta.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset positiivisista kommenteista :) Myös yöunet myös autavat ketutukseen, nyt ei enää harmita ihan niin paljon, kai ne virheet täytyy käydä tekemässä kokeissa niin sitten tietää mitä pitää treenata :P

   Poista
 2. Ton perusasennon ennakoinnin ja liikkurin käskyyn reagoimisen saa helposti pois. Kakella oli kans aiemmin vastaavaa, ja yhessä vaiheessa en koskaan treeneissä ottanut sitä perusasentoon esim. liikkeestä seisomisen yhteydessä. Joten älä nyt kovasti harmittele, muutenhan se meni ainakin liikekohtaisten pisteiden puolesta hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aloitin viime viikolla (ei ihan mennyt vielä perille) ton, etten treeneissä pyydä perusasentoa, ja tänään esim. paikallamakuun aikana kävelin ohi/taakse yms. ja palkkasin vain maahan.

   Mitenköhän sitten luoksetulon kanssa kannattaa tehdä, nyt oon tehnyt vaan vauhtiluoksetuloa että tulis reippaammin, mutta varmaan välillä olisi hyvä tehdä se liikkeen loppukin ettei sitten vain juoksentele ympäriinsä...?

   Poista
  2. Mä teen kaikki noudot ja luoksetulot käytännössä aina vauhtipalkalla, jotta koiralle tulee sellanen fiilis, että pitää liikkua täysiä. Sitten teen erikseen perusasentoon tuloa niin, että jätän sen muutaman metrin päähän ja pyydän sivulle eri kulmista. Myös siten, että laitan esim. kiertämään jotain ja pyydän sit vauhdista sivulle. Kapulan kanssa erikseen pitotreeniä, jossa tulee kans sivulle perusasentoon, seuraa, kiertää jne.

   Ainakin meillä toimii hyvin ja liikkeiden loputkin hyviä, vaikkei melkein koskaan tehdä treeneissä kokonaisia liikkeitä. Ja pienempi paha esim. luoksetulossa on vähän vino perusasento kuin se, että tulee lönköttelemällä :)

   Poista
 3. Kiitokset vinkeistä :) Tosiaan Plättä tulee luoksetulossa ihan reippaasti, mutta tullessaan sivulle katsoo mua silleen "iik apua ethän ole vihainen" ilmeellä. Lähdetään viikonlopuks tokoleirille, toivon löytäväni sieltä kadonneen toko inspiraation!

  VastaaPoista