perjantai 27. huhtikuuta 2012

tokoleiri

Viime viikonloppuna olimme belgiyhdistyksen tokoleirillä. (Juu, minä tokoleirillä...). Leirillä oli heti perjantaina lyhyet treenit, la ja su treenattiin kahdesti eri ohjaajien (yhteensä kolme eri ohjaajaa) kanssa. Sinänsä leiriltä jäi vähän ristiriitainen tunnelma, oli kiva nähdä ylempien luokkien liikkeitä, ne eivät olekaan mitään rakettitiedettä ja esim. ohjattu nouto ei musta vaikuttanut kovin vaikealta opettaa koiralle. Me tehtiin alokasluokan liikkeitä (+kaukot ja nouto), toisaalta olisi ehkä pitänyt tehdä enemmän uusia juttuja kun siihen oli mahdollisuus, ohjeet mitä sain nyt niin ehkä jo tiesin osan.

Tässä nyt jotain mitä leiriltä jäi mieleen:

Paikkamakuu tehtiin kaikkina päivinä, ja Plättä pääsi myös treenamaan paikalla istumista, mitä ei olla koskaan tehty. Muuten sujui hyvin, mutta maahanmeno ja sivulle tulo saisi yhä olla nopeampia. Paikalla istuminen ei tuottanut yhtään ongelmia, mutta kun menin paikalla makuussa piiloon niin vähän heitti painoa lonkalta toiselle ja käänteli päätä. Nyt ei onneksi juurikaan ennakoinnut sivulle tuloa, tosin välillä kun tulin takaisin käskin vielä "odota".

Luoksepäästävyyttä treenattiin myös, ei ongelmia. Sellaisen tosin olen huomannut, että en saa Plättää pysymään sivulla kun laitan remmin taskuun. Tosin se tehdään ennen kuin liike alkaa, ei varmaan haittaa?

Luoksetulo ok kun tulee suoraa sivulle, eteentullessa jää vinoon. Ohjaaja ehdotti, että tehdään suoraan eteen tuloa vain tottistreeneissä ja tokotreeneissä sivulle, ettei sekota.

Liikkeestä maahan saisi olla nopeampi, mutta teki sen leirillä muuten hyvin. Ohjeeksi hetsausta namilla yms. ja vauhtimaahanmenoja.

Harjoiteltiin kaukokäskyjä namin kanssa. Tajusin, että olen seisomisessa vetänyt koiraa itseeni päin, minkä takia se ei pysy paikallaan. Ohjaaja näytti Plätän kanssa miten pitää alkaa treenata, tämä oli ehkä paras juttu koko leirillä :)

Seuraamisessa meidän ongelma on täyskäännökset. Olen tehnyt niitä vain vasemmalle, mutta Plättä ei oikein osaa käyttää takapäätä kunnolla. Harjoittelin sitten myös oikealle, leirillä ne sujui hyvin, mutta myöhemmin omissa tokotreeneissä taas vasemmalle oli kuitenkin parempi? Sitten sain myös noottia siitä, että tuijotan koiraa koko ajan kun seuruutan sitä, hups. Tosin sitten taas kun koetan katsoa eteenpäin, Plättä alkaa heittään takapäätä sivulle, varmaan tottunut siihen tuijotukseen? Oman ohjaajamme kanssa miettittiin, että ehkä paras olisi nyt katsoa hieman alas, mutta en käännä päätä, niin Plätän ei tarvitse hakea mun katsetta. Lisäksi leirin ohjaaja sanoi, että hän aina käännöksissä tekee jonkun liikkeen (esim. pään kääntö) ennen käännöksiä, jotta koira tietää minne mennään. Mietin sopisiko se meillekin.

Hyppy on ollut ongelma, koska Plättä vaikuttaa siinä jotenkin epävarmalta. Syy tähän selvisi, kun teen lelun yms.kanssa hyppyä käsken oikein iloisesti, mutta kun tehdään hyppyä tokoliikkeenä käsken tosi vihaisella äänellä. Ihmekään jos koira ei tiedä saako se hypätä vai ei :P

Fiksuna tein sunnuntain leirin viimeisenä liikkenä noutoa. Palautus ei onnistu, tiputtaa kesken. Tähän ohjeeksi sain pitoharjoituksia, täytyy nyt katsoa millä ton noudon saisi paremmaksi.

Leirillä oli mukavaa, mutta toisaalta tuli myös olo, että ei musta ole ihan täyspäiväiseksi tokoihmiseksi. En ikinä jaksaisi treenata kuukauden ajan kahdesti päivässä, en jaksa oikein aina tehdä samoja juttuja, ja varsinkaan en jaksa analysoida ja pohtia ja miettiä jokaista treeniä, käskyä, ohjaajan liikettä ja koiran mielentilaa juuri siinä ja siinä kohtaa. Onneksi muut jaksavat, me pidetään yhä agility ykkösjuttuna ja toko tulee sitten siinä perässä :) Plättä sai kehuja kun se on aina niin innoissaan tekemässä ihan mitä vaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti