sunnuntai 13. tammikuuta 2013

12.1.2013 agikisat Vantaa

Eilen oltiin Ojangossa IHAH:in kisoissa. Tavoite triplanolla ei nyt ihan totetunut :)

Eka rata oli hyppäri, tuomarina Martti Salonen. Rata oli melkoisen hankala, monilla oli ongelmia saada koirat oikein heti ekojen hyppyjen kohdalla. Samoin kepeille tultiin suorasta putkesta noin 90 esteen kulmaan, mutta eka väli ei ollut linjalla putken ulostulon kanssa, vaan vähän taaempana. Ohjasin itse jotenkin aivan suunnattoman huonosti, Plättä onneksi pelasti monta kohtaa. Kepeille tullessa käskin ihan reilusti että "odota", meni aikaa mutta ei tullut keppivirheitä mitä monella muulla tuli. Valitettavasti yksi rima tippui, kun käskytin jälleen esteen päällä, enkä antanut koiran hypätä rauhassa. Tulos siis -5vp ja sij. 6/52. (Nollalla oltaisiin oltu tokia, hieman harmitti!)

Toka rata oli saman tuomarin agirata taas tosi vaikealla keppikulmalla, rengas oli vielä kivasti siinä keppien vieressä. Rata meni tosi hyvin aluksi, sain onneksi kiskottua Plätän puomille kun se meinasi sännätä putkeen. Mutta puomilta kun ohjasin seuraavalle hypylle (josta piti kääntyä 180 astetta toiseen suuntaan), niin Plättä kielsi. Mulla meni sitten ohjauskuviot sen jälkeen ihan sekaisin, seuraavaksi oli A ja siitä ne kepit, ja ylläri Plättä meni sen renkaan eikä keppejä. Tulos siis HYL, harmitti sekin kun alkuun meni niin hyvin.

Kolmas rata oli sitten Anne Saviojan agirata. Tämä oli selkeästi vähän helpompi kuin edellinen, mutta alussa oli hyppy, 90 asteen käännös hyppy+A ja A:lta melko hankala takaakierto. Ensin ajattelin, että ohjaan aikaa tuhlaten, mutta varmasti, silloin kepeille olisi tullut sylkkäri ja vähän hankala kulma. Päätin sitten kokeilla mulle ei niin tuttua ohjausta, eli menin tokan esteen taakse ja varmaan niistolla (vieläkään en osaa ohjauskuvioiden nimiä!) vedin Plätän siitä yli, sitten A:lta tein takaakiertoon sellaisen käännöksen että käännyin itse ensin koiraa vasten selkä menosuuntaan ja sitten vasta käänsin sen esteelle. Ylläri heti eka rima tippui (en tiedä johtuiko niistosta vai jätinkö liian lähelle), sitten sille A:n takaakiertoon ylläri tuli taas kielto, koska Plättä ei tainnut oikein hokata mitä ajoin takaa. Loppurata meni ongelmitta, kun tein taas itselleni sopivilla ohjauksilla ja rytmi säilyi koko ajan. Tulos -10vp ja mitä tästä opimme: ÄLÄ HARJOITTELE KISOISSA UUSIA OHJAUKSIA vaan pysy niissä turvallisissa valsseissa ja persjätöissä. Mutta täytyy kyllä alkaa treenata noita hienouksia, että viimeistään kesällä uskallan tehdä niitä kisoissakin, koska niillä selkeästi säästäisi aikaa jos ne vain onnistuisi :)

Me oltiin ihan vikoja starttaajia, joten ehdin katsoa monta muiden rataa. Jotenkin tuntui monesti tosi epäreilulta, että omistajat unohtivat kehua koiraa radan jälkeen jos se ei mennyt ihan nappiin, varsinkin kun lähes aina ne virheet johtuu huonosta ohjauksesta tai sitten huonosta treenauksesta, ei ne koskaan ole koiran vikoja. Huomaan kyllä itsekin, että välillä harmittaa niin paljon joku tyhmä virhe, ettei tunnu yhtään kivalta alkaa kehua koiraa, nollaradan jälkeen taas sitä taputellaan viisi minuuttia. Mutta koira tekee aina parhaansa, täytyy nyt itsekin muistaa paremmin aina kehua, koirat näytti niin hämmentyineiltä, kun ne oli tehneet hienon radan ja omistaja vain vihaisesti lähtee radalta. Tosin helppo sanoa, kun mulla on niin taitava koira, Plättä <3. Se oikeasti eilen meni monta kohtaa oikein, vaikka mää möhläsin jotain ihan omiani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti