torstai 18. lokakuuta 2012

tokoa

Tänään pitkästä aikaa tokotreenit. Päivän aikataulut tosin vähän venähti, eka tein lisuritutkimuksia yli 4h iltapäivällä (mutta onneksi löytyi myös positiivisia näytteitä!), sitten äkkiä kotiin, koira matkaan ja vetämään arkitokotreenit. Sateessa ja harmaudessa arkitokoilijoita oli paikalla vain muutama, mutta oli ihan mukavaa, harjoiteltiin namialustan käyttöä.

Kun olin sitten jo tunnin seissyt sateessa, jatkettiin omilla treeneillä, aiheena liikkeiden välit. Eli että pitäisi myös treenata koiran olotilaa kisoissa liikkeiden välissä, vaikka niitä ei ihan suoraan arvostella, mutta se kuitenkin vaikuttaa kokosuoritukseen.

Ekaksi tehtiin paikkamakuu, menin auton taakse piiloon, Plätty nousi istumaan. Koira takaisin maahan, ja uudestaan piiloon (nyt olin siellä vain lyhyen aikaa), muuten ok, mutta ennakoi perusasennon. Sitten tehtiin lopuksi ihan lyhyitä paikkamakuita niin, että vapautin suoraan maasta, mutta vaadin kuitenkin koiran pysymään maassa vaikka tulin sen viereen.

Sitten vähän seuraamista, käännökset on taas vähän valahtaneet. Tein sitten namin kanssa, oli heti parempi. Lisää treeniä siis tähän...

Sitten siirryimme liikkeenvälimäisesti autolle hakemaan ruutumerkit, se meni hyvin, Plättä kuitenkin luonnollisesti tarjoaa kontaktia ja käveli vieressä nätisti. Hankaluuksia aiheutti paikallapysyminen silloin kun ohjaaja antoi jotain neuvoja (mutta koiralla oli niin pitkä päivä yksinään kotona, että voin vaan syyttää itseäni).

Lopuksi treenattiin ruutua. Olen joskus aloittanut sen niin, että laitan ruutuun namialustan, mutta nyt kuulin että paljon parempi on tehdä näyttöruutuja, eli joku käy näyttämässä ruudun paikan, ja sitten lähetän koiran sinne. Palkkasin heti kun oli oikeassa kohtaa. Plättä vähän edelleen etsi nameja, mutta meni just oikeaan kohtaan ruutua. Oli niin kiva liike, että lopetettiin sitten siihen (ja aloin olla aika märkä ja kylmissäni, koirasta ei virta olisi vielä loppunut...)

Huomenna onkin neuron ja oftalmologian tentti, sen jälkeen onkin viikon loma, joka menee retkeillessä ympäri Suomea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti