sunnuntai 9. syyskuuta 2012

treenejä

Syyskabat meni ihan penkin alle, kaksi ekaa rataa söhläsi ohjaaja, kolmannella koira törmäsi keppeihin (sekin ehkä mun moka, olisi varmaan pitänyt hidastaa sitä vähän ennen?). Eipä ole tuollaista virhettä ennen tehty, no nähtiinpä sekin. Ekalla radalla mönkään meni putki-A erottelu, putkihullu koirani meni A:lle, kun vaihtoehtona oli putki?? Mutta luultavasti en siis itse ohjannut kyseistä kohtaa kovin hyvin.

Viime ma belgitreenit Viikin pellolla (siis paikalla oli kaksi belgiä ja yksi shapendoes :) ). Tein Plätälle paikkamakuuta niin, että toinen teki luoksetuloa mun ja koiran välistä. Se meni vielä ok, mutta jossain välissä kun tehtiin ryhmäpaikkamakuuta Plättä heivasi takapään vinoon. Korjaus ja uusi suoritus.

Tehtiin myös luoksetulon stoppia, sitä ei ole treenattu ennen. Alkoi melkein heti ennakoimaan ja hiippailemaan bortsutyylillä. Sitten koetin vain ottaa läpijuoksuja, että ei ennakoisi. Tehtiin pari kertaa stoppi ihan vaan muusta hääräilystä, se onnistui ok.

Kokeilin sitten noutoa 3kk tauon jälkeen, ja eihän se suju... Juoksee vielä kapulalle jotenkuten, mutta sylkee sen sitten pois palautuksessa, palkkasin ihan vääristä jne. Tehtiin sitten vähän pitoharjoituksia, vaikka tuli kyllä olo että jätetään tää toko ja tottis harrastus kokonaan, en vaan jaksa tahkoa näitä samoja asioita aina vaan kun mikään ei suju. Ainoa mitä olen jaksanut treenata kotona on kaukokäskyjen vaihdot, että aina ennen Plätän iltaruokaa tehdään muutama liikerata istu-maahan-seiso sekalaisessa järjestyksessä. Seisominen alkaa olla tosi hyvä, istuminen saisi olla topakampi ja siinä välillä liikkuu kaikki tassut. Vire on ainakin hyvä kun ruokakippo valmiina odottamassa.

Tiistaina canicross-lenkki, tosin loppuajaksi päästin koiran vapaaksi metsään. Metsälenkkejä on tullut tehtyä aika paljon kun siellä on kivaa kävellä ja Plättä on saannut uuden ihanan spanieliystävän juoksukaveriksi.

Tänään (su) Ojangossa agilityä. En tehnyt muuta suunnitelmaa, kuin että kontakteja paljon. Laitoin puomille namialustan, mutta siinä ei joka kerralla ollut namia. Kontaktit (puomi+A) sujui tosi hyvin. Yhdessä kohtaa rataa teki aina AIVAN liian pitkän kaarroksen hypyn jälkeen, se saatiin pois kun ohjasin paremmin. Harjoittelin myös jaakotusta, sillä tosiaan saa koiran kääntymään tosi hyvin oikeaan suuntaan, jotenkin vain hirvittää sitä alkaa tehdä kisossa, joudun vielä ajattelemaan ohjauksessa niin paljon. Lisää treeniä siis vaan, että saisin liikkeen yhtä hyvin selkärankaan kuin jonku valssin.

Koulua on ollut kaksi viikkoa, ja oon jo ihan poikki siitä! Luentojen kertaus tavoite on lähes pitänyt (viikonloppuna vähän jouduin kirimään), liikuntatavoite ei ole täyttynyt ihan joka päivä, mutta yritetty on ainakin! (Eilen olin bodycombatissa, siinä tuli varmasti kahden päivän tavoite täyteen ...)

1 kommentti:

  1. Tervetuloa kerhoon, mäkin oon ollut koulussa peräti n. viikon ja oon ihan naatti...:P

    VastaaPoista