sunnuntai 16. syyskuuta 2012

KUNINKUUSLUOKKAAN!!

Eilen(15.9) oltiin Ojangossa Batin syyskisoissa. Olin ilmottautunut kahdelle radalle kolmesta, koska iltapäivällä itselläni oli muuta menoa. Muutenkin meinasi unohtua koko kisailmo, muistin 10min ennen ilmottautumisen sulkeutumista laittaa ilmottautumisen menemään ;) Tuomarina oli Tuija Kokkonen ja eka rata hyppis. Kisat olivat vähän myöhässä, joten tajusin etten välttämättä kerkeä jäädä sille tokalle radalle ollenkaan. Rata oli ihan mukava, sai kyllä juosta aika kovaa, ja muutama hankala kohta, mutta ei mitään mitä Plättä ei osaisi. Alku meni tosi hyvin, kepeille tosin en taaskaan uskaltanut jättää koira yksin vaan hipsuttelin siinä vieressä. Keppien jälkeen välistäveto meni hyvin, siinä monella tuli virhe. Viimeisillä esteillä ennen loppusuoraa piti tehdä sellainen kiemurajuttu, olin keksinyt siihen hienon kieputus kuvion, joka onnistuessaan olisi tosi nopea, monet muut näyttivät tekevän käännökset valsseilla. Kieputuksen ekan esteen jälkeen mulle vain tuli totaalinen black out, enkä muistanut kuvioita saatika seuraavaa estettä. Onneksi kuitenkin sain koiran oikean esteen yli oikeaan suuntaan tekemällä sen valssin minkä kaikki muutkin teki siihen. Sitten loppusuoraa maaliin ja ilman virheitä! Kisaajia oli vain 18, joten käsittääkseni oli siis vain 4 LUVAa jaossa. Nollia ei kuitenkaan tainnut juurikaan tulla, ja Plättä pulleroinen voitti koko luokan saaden samalla SERTin ja menolipun agilityn kuninkuusluokkaan (eli maksi-3)!!!

Ohjaaja oli tulokseen kyllä erittäin tyytyväinen (varsinkin kun itse mokasin ne syyskabat ihan totaalisesti). Nyt kyllä vasta alkoi oikein urakalla jännittää tulevat kisat, 3-luokassa kun on sitten kaikki parhaat koirakot. Tein myös laskelmia meidän urasta kaikille epätoivoisille agilitynharrastajille, 1-luokassa startteja oli yhteensä 36kpl, joista 61% hylkyjä, 2-luokassa 15 starttia ja hylkyjä enää (vain) 29% :). Meillä ei ole mitään treenipaikkaa/ryhmää talveksi, pitää nyt varmaan alkaa sellaista järjestää mahdollisimman pian. Plätän kanssa agility on kyllä tällä hetkellä todella kivaa, siitä on tullut niin varma koira, nyt ei tarvitse treenata muuta kuin hienosäätöä (esim. tiukempia kaarroksia ja nopeampia kontakteja).

6 kommenttia:

  1. Hyvä Pläty ja Irkku!!:) Ehkä se Plätän säännöllinen sen lempparikakkosomistajan (mun siis) luona on auttanu agility uralla :P

    VastaaPoista
  2. Paljon onnea! :) Kyllä te osaatte! Ja varsinkin sit kun sitä varmuutta tulee lisää ja tuntuu oikeesti et voi luottaa koiraan ja yhteistyö sujuu, niin kisaaminen on ihan mahtavaa :)

    Haha, mäkin tein laskelmia erään nimeltämainitsemattoman pienen bordercollien urasta. En mä nyt tiiä, onko tää kauheesti parempaa: 25 starttia ykkösissä, joista 72% hylkyjä ja paras tulos ever 15. Ja kolmivuotiaana varhaiseläkkeelle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! On kyllä edelleen huippufiilis, vaikka vähän jo jännittää valmiiksi ekat 3.luokan startit :) Teillä on Zeron kanssa onneksi tokopuolella annettavaa, mulla ei jotenkaan hermot kestä sitä lajia yhtään :)

      Poista
  3. Onnea, onnea, tää oli kyllä ihan ansaittu juttu! :D Otin talveks taas treenikortin, että meidän mukaan saa sit kyllä tulla treenailemaan agia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Jee kivaa jos päästään taas teidän siivellä treenamaan :) (maksan toki sulle sitten osan). Itse en ottanut vuokkoset areenalle treenikorttia, siinä kun ei ole kaverimahdollisuutta ja siellä on niin täyttä. Laitoin nyt myös bh-kokeen kalenteriin (se 9.10), että koskas pidetään bh-treenit?? :)

      Poista