sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

yöaksaa

19.7 oli YLÖKKin agilitykisat Ylöjärvellä. Iltakisat sekä 1 että 2-luokkalaisille ja Pirkanmaalla ei hetkeen ole ollut alempien luokkien kisoja, joten tulos oli n.260 starttia. Maksi-2 luokka tietenkin ihan viimeisenä, jeejee. No, olimme kisapaikalla vähän ennen kahdeksaa ja kerkesin käydä hyvin kunnon lenkillä maalaismaisemissa ennen 2-luokkien alkua. Minien ja medien aikana alkoi vielä kunnon kaatosade (oikeasti tuntui että "taivas repesi"), siinä vaiheessa taas mietin mitäs järkeä tässä lajissa taas olikaan. Maksien rataantutustumiseen mennessä sade onneksi lakkasi. Ekalla radalle mentiin joskus 21.45 aikaan. Tuomarina Johanna Wutrich, radat melko helppoja muutamaa vaikeaa kaarretta lukuunottamatta. Ekalla radalla 2.esteeltä muurille piti tehdä lähes 180 asteen käännös. Se sujui, mutta jostain syystä muurin jälkeen oli ihan lähes suoralla linjalla tavallinen hyppy, jolta rima alas :( Muuten superrata, kontaktit+kepit ok jne, nopeus 3,87m/s, eli vauhtia kyllä saisi olla enemmän.



Tokalla radalla huomasi, että itse en enää ollut ihan skarppina (n. klo 23.30), alussa oli suoraan kaksi hyppyä, A, rengas ja renkaalta 90 asteen käännös putkeen. Jotenkin Plättä renkaan jälkeen ei ollut ihan hallussa, ja karkasi mun jalkojen takaa putken väärään päähän, eli tulos HYL. Loppurata meni muuten ok, mutta ei hakenut kepeille "normaalisti" tai Plättä jäi vähän kyselemään että minne mennään, kun tajusi suunnan niin ok. Kontaktit kaikki taas ok. Vaikka tulokset oli aika surkeita, oli kyllä kivaa olla taas kisakentillä! Jotenkin vaan tykkään eniten tässä lajissa juuri kisaamisesta, vaikka välillä ärsyttää tyhmät virheet ja se, ettei muulla kuin 0-radoilla ole mitään väliä. Plättäkin tuntuu nauttivan kisoissa olemisesta, joten molemmilla on kivaa ja sehän on kaikkein tärkeintä. Plättähän on jo 6-vuotias, joten toki koko ajan mietin että kauan meidän agility ura enää jatkuu, mutta niin kauan kuin koira on terve niin mennään täysillä ;)

Perjantaina Plättä pääsi vielä hierottavaksi, muutama jumi löytyi lihaksistosta (toinen etujalka+takareidet+lanneranka), mutta muuten hieroja kehui Plätän olevan todella hyvässä lihaskunnossa. Vaikka itse räplään koiraa päivittäin ja teen sen kanssa venytyksiä, niin hyvä välillä kuulla ammattilaisen mielipide myös. Viikonlopuksi lähdettiin mökille, lauantaina mun mielestä Plättä oli vähän tavallista väsyneemmän/vaisumman oloinen, mutta toki innostui tarvittaessa ja tänään taas alkoi olla normaalimpi, ehkä vain jotain ohimenevää väsymystä? Itsekin tosin nukuin lauantaina 2h päikkärit, en tiedä mikä unitauti molempiin on iskenyt. Täytyy nyt varmaan seurailla tilannetta, tosin koira jatkoi mökkilomailua vielä pari päivää, tyhmältä tuntui raahata se kaupunkiin kun se siellä nauttii niin olostaan. Plättä itseasiassa katsoi mua kun pakkasin autoa, ja kun sanoin sille että jäät nyt tänne, ei se ollut edes YHTÄÄN lähdössä mukaan! Ilmeisesti se on unohtanut olevansa helsinkiläinen citykoira ja nauttii nyt vain maalaiselämästä ;) Toivotaan että saan syksyllä citykoiran vielä takaisin, täällä sekä mun että Oton porukat ottaa sitä hoitoon vähän turhankin innokkaasti...

Plätän tyytyväinen maalaiskoira ilme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti