tiistai 10. heinäkuuta 2012

9.7.2012 epäviralliset kisat

Eilen vietin fiksuna tyttönä illan sateessa Tamskin epävirallisissa agilitykisoissa. Luultavasti säästä johtuen osallistujia oli melko vähän, mutta kisojen järjestelyt kyllä takkusivat pahasti, esim. kaikkien säkäluokkien rataantutustumista ei voitu järjestää samaan aikaan ja koko ajan muutenkin odoteltiin jotain, olin paikalla 18.30 ja meidän rata oli joskus 21.00... No, mentiin Plätyn kanssa kisaavien rata kahdesti, ekan radan mokasi koira ja tokan minä ;) Ekalla radalla tulos -15vp, ilmeisesti kaikki rimoja (en pysäyttänyt kontakteille, mutta muistelisin että ekat kolme rimaa tuli alas). En todellakaan tiedä miksi, rytmi oli ilmeisesti ihan kadoksissa. Sitten löydettiin rytmi ja kontaktit+hankala kulma kepeille sujui hyvin. Jostain ihmeen syystä en tosin taaskaan antanut koiran pujotella yksin, vain hölkytin sen vieressä. Epiksissä ehkä olisi voinnut sitä harjoitella.

Tokalla kerralla oli sama rata, tulos -10vp ja yliaikaa joku 4s. (Ajat tosin oli aika tiukkoja!). Nyt sitten möhläsin minä, okserilta oli 90 asteen käännös puomille, käskin juuri okserin päällä ja rima alas siitä. Oksereita pitäisi kyllä treenata enemmän! Sitten Plätälle on opetettu takaakierron käskyksi "kierrä", mutta jostain syystä sanoin "takaa" ja ohjasin huonosti, joten meinasi mennä väärältä puolelta. Jotenkin pelastin vielä tilanteen, mutta kielto tuli. Kontakteille otin kunnon pysäytykset ja vapautukset, mutta se johti sitten yliaikaan. Mutta hienot kontaktit oli ainakin :) Osallistujia tosiaan oli hyvin vähän, näillä tuloksilla sijoitumme toisiksi ja Plättä oli hyvin onnellinen palkintoluistaan.

Tänään on taas agitreenit, luultavasti otetaan kontakteja+tiukkoa käännöksiä yksittäin mutta ratatreenit saa tänään jäädä eilisten kisojen takia. Torstaina pääsen pitkästä aikaa hevostelemaan, sen kunniaksi ostin tänään uudet ratsastushousut ja uuden kypärän, tosi järkevää kun käyn hevosen selässä n. kerran puolessa vuodessa. (Vanha kypärä vaikuttaa risalta ja on siis varmasti turvallisuusriski ja housuissa oli niin hyvä alennus!;)) Nyt täytyy loppukuu vältellä kaikkia kauppoja, syksyllä täytyy maksella muutaman sadan euron arvosta kirjoja ja välineitä koulua varten :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti