keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Minkä takia noutokapulaa ei jätetä koiralle vapaasti...

Sain stetarit synttärilahjaksi <3 (koiraa ei vahingoitettu kuvaa ottaessa ;) )
Maanantaina koulu loppui ajoissa, ja lähdin juoksuttamaan Plättää metsään 1,5h ajaksi. Nappasin myös noutokapulan matkaan, koska viime aikoina kapula on taas alkanut ällöttää Plättää. Metsässä se noutaa ihan mitä vain, toki ehkä jatkoa ajatellen ei ole hyvä heitellä kapulaa kuin mitä tahansa keppiä. Noudot sujui oikein hyvin, pari kertaa pyysin odottamaan ennen kuin sai hakea kapulan. Palautuksen annoin olla, tärkeintä oli että koiralla oli kivaa kapulan kanssa. Lisäksi se sai hyvää esineruutu treeniä, kun kapula välillä hukkui lumihankeen :P Täytyy kyllä varmaan mennä ostamaan uusia kapuloita, tuo nykyinen on hieman heikossa kunnossa, Plättä kun on välillä vähän rouskutellut sitä...

Pallero <3
Illalla sitten olin eka koululla kuuntelemassa eläinneurologin luentoa cauda equina syndroomasta, oli todella mielenkiintoinen ja avartava luento, valitettavasti jouduin lähtemään sieltä vähän aikaisemmin pois kohti agitreenejä. Tämä nyt ei sinänsä haitannut, lopussa käsiteltiin miten kys.ongelma hoidetaan kirurgisesti, ja kun en edes tiedä miten kissa kastroidaan, niin meni jo vähän yli oman tasoni.

ei päätä eikä häntää
Agissa meillä oli teemana jälleen puomi/putki erottelu, lisäksi erikoisuudet radalla oli pakkovalssi, leijeröinti ja muurin takaakierto. Plättä ei välitä tippakaan vaikka koko muuri kaatuisi sen päälle. Sitä siis saa komentaa ihan kunnolla takaakiertoon, jotta se keskittyy myös esteen ylitykseen, eikä vaan hyppää sitä päin tyylillä "kaikki keilat kumoon". Puomi/putki homma vaatii vielä treeniä, unohdin vaihdella kunnolla käsimerkkejä, lisäksi olisin voinnut paremmin blokata puomin, jotta koira ei pysty fyysisesti menemään sinne. Plättä rakastaa puomia, vielä kun laitoin kontaktille namialustan niin sen mielestä puomi oli koko radan paras este. Eli pari kertaa Plättä karkasi puomille huonosta ohjauksesta johtuen, ja kerran muuri rämähti alas. Muuten Plättä oli oiken pätevä, ja minä osasin pakkovalssin! Ohjaajamme Hanna kehui, että ekaa kertaa koko kautena Plättä keskittyi hyvin koko treenin ajan, eikä soheltanut. Varmaan 1,5h vapaana juokseminen vaikutti asiaan? ;)

Belgi meuhkaamista

Eilinen ilta meni sitten korjatessa "kandia". Seitsemän sivua tekstiä sisältä 144 korjausehdotusta? Tiesin että olen huono äidinkielessä, mutta että näin surkea. Onneksi ilmeisesti muillakin oli ollut samankaltaisia kokemuksia.


lumihanki nouto


suora nouto

sivuprofiili nouto

vauhtinouto

Tänään sitten menin koulusta hetkeksi töihin, ja sieltä suoraan KAHVAKUULAAN! Oli taas huipputreenit! Tosin koeten tehdä mahd.isoilla painoilla, ja kun teimme 45s/paikka kierroksen (treenipisteitä oli normaalia enemmän, eli 10kpl), niin vikalla "moukari" pisteellä mun käsistä yksinkertaisesti loppui kaikki veto, ne oli ihan spagettia. Tein vikan liikkeen sitten minimaalisella 3kg painolla, onneksi sitten oli tauko ja loput kierrokset jaksoin taas normaalisti. Ilmeisesti ainakin oli tehokasta, kun kaikki voimat loppui? 

vastaus otsikon kysymykseen...
ps. Sain vapaaharjoittelun vuoron Joensuusta agihallilta teukkariharjoittelun ajaksi, huippua! :)

Tässä vielä uusin lempparibiisi:

elokuu-soutaa huopaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti