lauantai 11. helmikuuta 2012

Hyvät ja huonot treenit

Maanantaina meillä oli agilityssä itsenäiset treenit, ohjaaja oli onneksi taas tehnyt radan valmiiksi. Rata näytti helpolta, mutta putki/puomi ja putki/A erottelu ei oikein millään toiminut, tuntui että Plättä meni sinne minne sitä huvitti mun ohjauksesta huolimatta. Lisäksi radalla oli välistä vetoja, Plättä teki ne, mutta en ollut oikein tyytyväinen koska kaarteet levisivät aivan liian pitkiksi. Jäi vähän huono fiilis, vaikka lopulta sain radan rämmittyä läpi. (En ole kysynyt meidän ohjaajalta saanko julkaista ratapiirroksia täällä, joten en nyt laita sitä, täytyy varmistaa asia ensiksi)

Torstaina menin sitten tuurausvuorolle taas Hakkilaan. Ryhmällä oli myös itsenäiset treenit, onneksi kentän toinen puoli oli vapaana, joten rakensin sinne oman radan johon tuli putki/puomi erottelu ja välistävedot. Aluksi tein niin, että menin puomin eteen koiran taakse, ja sen piti pelkästä käskystä tajuta kumpaan mennään. Aluksi vähän helpotin, että käänsin koiraa kohti putkea enemmän kun mitä puomia. Koetin myös vaihtaa puomille käskyn "kiipeä", koira osaa senkin eli ei sen suhteen ongelmaa, mutta en itse vaan millään muistanut sitä, "puomi" on niin iskostunut aivoihin... Pari kertaa Plättä karkasi puomille kun piti mennä putkeen, mutta alkoi sujua.

Välistävetoja tein myös ensin yksittäisenä, aluksi ei sujunut oikein kun tein jonkun ihmekäännöksen itse joka välissä. Sitten aloin muistella Teemu Linnan koulusta, että rintamasuunta aina sinne minne haluaa koiran, ja toinen käsi on ns."stop-hand", jolla koira vedetään luokse. Kun sitten ohjasin niin, että rintamasuunta koko ajan eteenpäin, mutta jo esteen päällä vedin koiran stop-handillä takaisin, sujui aivain loistavasti, Plättä meni esteet kuin kala vedessä AIVAN MINIMAALISILLA KAARROKSILLA! JEE! Tein sitten koko hommaa ratana, lisäsin siihen vielä muutaman hypyn ja kepit, sujui hirmu hyvin, tosin puomin kontakti saisi edelleen olla nopeampi. Radalla tein puomi/putki erottelun niin, että putkeen mennessä käsi menee "keilaten" kohti putkea, eli aika alhaalla, mutta puomille mentäessä ohjaava käsi taas nousee ylöspäin. Koska en itse opi uutta sanaa, niin koetin myös sanoa "PUomi" ja "putkEEN", eli vaihtaa äänenpainot eri esteisiin. Keksin myös, että Plättä tekee kepit parhaiten loppuun asti, kun sillä oli rengas valmiina seuraavana esteenä. Jos laitan palkan valmiiksi loppuun se karkaa sinne, mutta toinen este näköjään toimi paremmin.

Hiukan vain harmittaa, että tätä meidän täydellistä rataa ei nähnyt KUKAAN, muu ryhmä oli tosiaan toisella puolella kenttää ;) Huomenna sitten möllitoko kisat, jippii! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti