sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Mitä sitä tulikaan tehtyä 2011 (osa 2)

Noniin ja jatkuu...

Kesä ja mökkisauna, koirakin sai olla 24h vapaana ulkona ( ei siis suostunut edes yöksi sisälle)
Kesän olin siis töissä Joensuussa, suurin osa viikonlopuista meni mökkeilessä tai muualla ympäri Suomea pörrätessä. Muutamat kaveritkin jaksoivat lähteä tänne kauaksi Itä-Suomeen retkeilemään, oli huippua saada tänne tuttuja! (Olen jälleen Joensuussa kun kirjoitan tätä). Koirajutut olivat melko tauolla kesän ajan, vähän käytiin treenaamassa agia ja hakemassa muutamat hyllyt kisoista.

kesäruokavalio :P
Syksyllä koetti paluu Helsinkiin ja paluu kiireiseen elämään koulun, töiden ja koirahommien pariin. Agilityssä aloin ihan oikeasti treenaamaan omaa ohjausta, erityisesti Linnojen valmennus oli meidän uran käännekohta, aloin vihdoin tajuta oman vartalon merkitystä agilityohjauksessa (itse valmennus nyt meni melko huonosti, mutta koira sai kehuja). Syys-lokakuun treenasin ahkerasti agilitya, tokoa sekä aloitettiin oikeasti pk-tottis treenaus, joka oli hyvin avartavaa. Noutoliikkeen kanssa meni aluksi aika lailla kaikki pieleen, koira vihasi kapulaa. Mutta vähitellen sain sen sujumaan, nyt ollaan pisteessä, että liike pitäisi saada kokonaiseksi (osaa noudon+palautuksen erikseen, mutta koko liikkeen suoritus ei vielä onnistu).

Koiranpennusta haaveilin, mutta haaveeksi se vielä jäi
Agilityssä kisoissa alkoi vihdoin näkyä se, että treenausta oltiin lisätty, mutta harmittavasti se vika nolla uupuu edelleen, tyhmiä vitosia ollaan vaan saatu. Tämän vuoden tavoite oli nousta kakkosiin, eikä se onnistunut, joten ensi vuoden tavoite on varmaan sitten päästä kakkosluokkaan, sekä sieltä pois mahdollisimman pian!

" Minä en ainakaan ole tätä kaivanut, varmasti oli joku muu koira!"
kesä <3
Koulun osalta syksy on ollut kaikista helpoin tähän mennessä, vain yksi erittäin helppo tentti ja muutamia ryhmätöitä. ( + Obduktiot, mutta niitä on meidän vuosikurssin osalta vähennetty niin paljon, että eivät kauheasti aiheuta hommia, mikä toki on kevään obduktiotenttiä varten huonompi homma). Siksi varmaan tähän koiratouhuun on ollutkin aikaa keskittyä niin hyvin :) Hankin myös oman pienen auton (totuin niin hyvin autoelämään kesämobiilin kanssa), mikä on helpottanut treeneihin kulkemista huomattavasti. Rahaa ei ole siis jäännyt yhtään mihinkään, vuokran+autokulujen jälkeen loput rahat meneekin agilitymaksuihin.

Marraskuussa pääsin pitkästä aikaa näyttelykehään kun teimme retken Jyväskylän kv-näyttelyyn ja esitin siellä kaverini lk-collien. Oli kyllä huippuhyvä reissu, vaikka ei nyt kukaan koira huippusijoituksia saannutkaan. Voittaja-näyttelyssä pyörin myös koko viikonlopun, mutta siellä olin työhommissa, toki koetin aina mahdollisuuksien mukaan käydä kurkkimassa groenendael kehää.

collie handlerina, söpö Sepi ekaa kertaa näyttelyssä ja ERI :) 
Sinna oli myös retkellä Jyväskylässä
Olin myös eläinlääkäripäivillä ensimmäistä kertaa kuuntelemassa joka päivä luentoja, kissaluennot olivat todella hyviä, samoin hevosluennot. Vaikka tietämys hevosten sydänäänistä on melko hatara, onnistuimme kaverin kanssa kuulemaan muutamat sydänviat, mitä luennoitsija kuuntelutitti meille. Ell-päivillä on hyvä myös nostaaa opiskelumotivaatiota ja nyt siellä kannattaa käydä, kun opiskelijalle se ei maksa juuri mitään.

tuparit ja muutamat muutkin juhlat oli jossain välissä...
Poikaystävä jäi kesän jälkeen Joensuuhun, joten nyt sitten olen ravaillut siellä. Tein myös ensimmäisen osan teurastamoharjoittelusta jouluviikoilla Outokummussa, mihin on n.40 min matka Joensuusta. Herätys joka aamu klo 4.30 oli kyllä melkoisen rankkaa...

Jotenkin nyt tuntuu, että jotain melko olennaista unohtui tästä vuosimuistelmasta, mutta en kyllä keksi mitä. Toivotaan ettei ollut mitään tärkeää :) Hirvittävää huomata, miten nopeasti aika menee nykyään. Hyvää Uutta Vuotta 2012, toivottavasti se ei hurahtaisi ihan näin nopeasti ohi!

ps. Plätällä on huomenna sterilisaatioleikkaus, voi miten hirvittää :(


Plätä sai pallolahjoituksen, mutta en oikein saannut kuvattua sitä intoa, jonka pallot saivat aikaan 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti