perjantai 30. joulukuuta 2011

mitä tulikaan tehtyä 2011? (osa 1)

Lueskelin muiden blogeja, ja monet ovat tehneet koosteen vuodesta 2011. Aloin sitten miettiä kulunutta vuotta ja voi kamala miten vaikeaa on muistaa vuoden takaisia asioita! Joten päätin nyt tehdä itsellenikin koosteen tästä vuodesta, seuraavan kerran kun iskee black out, niin on sitten joku paikka mistä tarkistaa :)

sonnivasikka Höttiäinen
Vuosi 2011 alkoi navettaharjoittelussa lypsykarjatilalla. Meidän täytyy koulussa suorittaa kaksi viikkoa harjoittelua sikalassa ja toisen kaksi navetassa. Tälläiselle superkaupunkilaiselle kuin minä maatilalla elämäminen oli todella avartava kokemus, ja kunnioitus kaikkia maanviljelijöitä kohtaan nousi 100%, niin rankkaa hommaa maatilan pyörittäminen kyllä on. Joka ikinen aamu (klo 6.00) on noustava lypsämään, oli joulu tai sunnuntai tai mikä ihan päivä vaan. Lehmät olivat todella kivoja, tosin onneksi isäntä opasti hyvin ketkä ovat kilttejä ja antavat kenen tahansa lypsää ja keiden kanssa saa olla tarkempi, ettei tule sorkasta iskua.

Poikaystäväni muutti kevääksi töihin Mikkeliin, joten siellä tuli vierailtua kevään aikana muutamaan otteeseen. Koulussa alkoi elinpatologia, joka oli nimestään huolimatta aika tylsää, ja koko eläinlääkisurani mielenkiintoisin kurssi olikin parasitologia ( =matoja), vaikka luulin aluksi inhoavani sitä. Kertoo kyllä hyvin miten suuri vaikutus luennoitsijoilla voi olla opiskelijoiden mielenkiintoon.

Plätän kanssa aloittelimme agilityssä kisauraa, mutta ennen sitä halusin teettää sille viralliset terveystutkimukset. Järjestin sitten koulumme koirakerholle joukkokuvauksen Mevettiin, jossa Plätältä kuvattiin lonkat ja kyynärät, ja tutkittiin polvet ja silmät. Muut tulokset olivat terveet ( silmät ok, polvet 0/0, kyynärät 0/0), mutta lonkat liian matalien lonkkamaljojen takia C/B. Aluksi muserruin täysin tästä tuloksesta, ja mietin tekeväni Plätästä kotikoiran, mutta sitten kaikki puhuivat minut järkiini, nivelet olivat täysin puhtaat eikä koira oireile mitenkään, joten miksi lopettaa harrastus sen takia? Joten harrastusuraa jatkettiin, mutta koetin olla entistä tarkempi alku-ja loppulämmittelyiden suhteen, sekä tarkkailla koiraa tarkemmin, ettei sillä ala tulla mitään oirehtimisia.
Plätyn lonkat c/b

Plätyn kyynärät 0/0
Kisaura alkoikin lupaavasti, tokista virallisista kisoista heti ensimmäinen LUVA ja toinen LUVA tulikin heti maaliskuun alussa. Sitten menin juoksulenkille liukkaalla kelillä ja polveni tuli äärettömän kipeäksi ja koko kevät menikin sitä parannellessa, jouduin jopa lopettamaan agitreenit itseni osalta (koira onneksi sai jatkaa lainaohjaajien kanssa) ja oikeasti LEPÄÄMÄÄN kunnolla, että polvi alkoi paranemaan. Polvi kyllä myös tutkittiin ja rtg-kuvattiin, mutta mitään siitä ei löytynyt, joten luultavasti se oli vain tulehtunut. En vain osaa olla paikoillani, siksi varmaan paraneminen venähtyi, kun heti kun polvi oli parempi lähdin treenaamaan ja taas se kipeytyi uusiksi. Sen siitä saa kun huolehtii koiran jaloista enemmän kuin omistaan...

Ekat epäviralliset tokokisat! 
Koulussa oli keväällä hirveästi tenttejä, täytyi vain painaa mentaliteetilla yksi tentti kerrallaan, eikä musertua työmäärän alle. Lueskelin tentteihin koulun kirjastolla, mikä oikeasti oli paaaljon tehokkaampaa kuin kotona, ja ihme ja kumma, en KOKO lukuvuoden aikana joutunut yhteenkään uusintenttiin! Tämä olikin neljän yliopistovuoteni aikana ensimmäinen kerta kun näin kävi.

Maaliskuussa onneksi kerkesin koulupaineiden alta karata kaveri luokse viikonlopuksi Tukholmaan, mikä oli huippua :)

Islanninhevosia <3
Toukokuussa sitten uskaltauduin jatkamaan agiuraa, treenit eikä kisatkaan oikeen sujuneet, tauko ei tehnyt meille yhtään hyvää. Plättä kävi myös luonnetestissä toukokuussa, siitä onkin oma postaus tehtynä.

Kesäksi vaihdoin maisemaa Pohjois-Karjalaan pieneläinklinikalle töihin. Koira vietti suurimman osan kesästä mökkeillen tai vanhempieni luona, eikä hirveästi tehty mitään, vähän käytiin kentällä humputtelemassa välillä.

mulla oli melkoisen punaiset hiukset

Tulipas tätä tekstiä, ja juttua vielä riittäisi, taidan jatkaa syksyn osalta toisella kertaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti