perjantai 9. syyskuuta 2011

Helsinki (koira) elämää

Tämä on lähes pelkästään koirapäivitys, sori mutta ei ole oikein muuta elämää ollut ;)

Palasimme Plätyn kanssa Helsinkiin viikko sitten. Kerkesin olla kotona n. 15min, kun lähdin Tikkurilan asemalta hakemaan hyvää ystävääni Pilviä ja hänen söpöä vinttikoiraansa Lattea meille viikonlopuksi kyläilemään.

kuva Tytti Kansanen 
Lauantaina aamulla kävimme hakemassa kaksi hylättyä rataa Purinalta agilitykisoista. Kumpikaan rata ei ollut mahdottoman vaikea, en vain osaa ohjata. Ekalla radalla 3.rima tippui, ja melkein viimeisen esteen ohjasin väärin. Muuten rata oli aika super, rengaskin meni oikein vaikka olin varma ettei se onnistu. Tokalla radalla Plättä otti lentokeinun, otin sitten keinun uudestaan ja jotenkin olin käsittänyt ettei sitten saa jatkaa, ja jätin radan siihen. Kuulemma tuomari oli katsonut mua vähän kummallisesti, kyllä sekin harmitti, otin sitten hylyn vaikka oltais saatu vain -5 :(

Iltapäivällä käytiin sitten vähän Itiksessä shoppailemassa, en kyllä löytänyt mitään. Olisin halunnut sushia lounaaksi, mutta sushipaikan take away sushit olivat niin aneemisen näköisiä, että päädyimme vanhaan kunnon katkarapu-nuudeli-valkosipuli-chili-paprika wokkiin. Loppulauantai menikin laiskotellessa, aika luksusta!

Sunnuntaina kävimme jälleen ottamassa kaksi hylättyä rataa Purinan syysskaboissa, täysin ohjaajan mokia. Ekalla radalla en ottanut koiraa kunnolla haltuun, ja se kävi hyppäämässä yhden ylimääräisen hypyn ( niin Plättää, jos et ohjaa minnekään niin se keksii kyllä oman radan). Tokalla radalla en käskenyt kunnolla esteelle, Plättä jäi komentamaan mua ja kaatoi esteen :( Ilman näitä virheitä kumpikin rata meni superhyvin, kaikki kontaktit ok, ei lentokeinuja, kaikki kepit ok jne. Alkaa ehkä hieman tökkiä, kun itse vain mokailen, eikä sen takia päästä eteenpäin?

Kisojen jälkeen kävimme vielä Ikeassa, ja sitten saatoimme P&L:n  juna-asemalle.  Sunnuntai iltana vasta tajusin, että olen nyt taas ihan yksin kotona suurimman osan aikaa. ( Kolme kuukautta olimme melkein koko ajan yhdessä poikaystäväni kanssa)

Maanantaina olin aamun töissä, ja sain vihdoin (Joensuusta ei saa sushia mistään) sushia lounaaksi! Herttoniemessä oli uusi aasialainen ravintola Yufu, jossa sushia sisältävä lounasbuffetti maksoi vain 8,9e. Söin niin paljon, että voinkin pitää taas parin kuukauden sushitauon :)

Saara laivakoiranpentu pölkyn näköisenä, kuva ei liity viime viikon tapahtumiin, mutta en ole muistanut ottaa kuvia missään, ja tämä on aika söpö
Illalla mentiin ekoihin pk-tottelevaisuus treeneihin. Kommentiksi sain, että koiran seuraaminen on aivan kamalaa, tarvitsee lisää viettiä siihen eikä saa näyttää siltä kuin oltaisiin päiväkävelyllä. Treenien jälkeen olo oli hieman masentunut, ja päätin tehdä Plätästä kotikoiran, koska oikeasti luulin että meillä on hyvä seuraaminen? Lisäksi kun muut kuulivat koiran olevan "jo" viisivuotias, niin tuntui että ihan hukkaan heitän aikaani sen kanssa.
5v harmaakuono ( myöskin hieman vanha kuva, oli tuolla kesällä vihrempää)

Tiistaina alkoi koulu ja luennot, olo oli hieman sekava ekan päivän jälkeen, kivaa kyllä oli nähdä taas kurssikavereita.

Tiistaina illala oltiin Onervan ja Sepin kanssa jäljestämässä Viikin metsissä, todella haastavassa maastossa. Plättä oli "hieman" liian innokas, ja 1.keppi jäi jäljelle ( pyysin Onervaa laittamaan sinne kaikki kuusi keppiä, vaikka ei olla hetkeen treenattu). Päästin sitten Plätän irti ja käskin etsiä sen yhden kepin, kyllä se sieltä sitten esineruutumaisesti löytyi ( ei ollut kovin kaukana maalista). Mietin että pitäisi ehkä jättää kaikki ruoka pois jäljeltä, ja se saisi palkan ainoastaan kepeistä, koska se kyllä huomaa ne, mutta ne ei ole se suurin juttu, vaan ne makkaranpalat...

Keskiviikkona oli agitreenit, kotikoiran kanssa sujui aika loistavasti, pari kertaa ohjasin väärin ja kepeille pitäisi irrota paremmin, mutta loppukommentti oli, että "nyt meni niin hyvin että ei tarvi ottaa enempää". Kisainnostus iski uudestaan, mutta silloin kun treenaan kisaorientoituneesti mikään ei suju?

vesinouto onnistuu kyllä :P
Torstaina, eli eilen, lähdettiin luentojen jälkeen agikentälle Hannan ja Onervan kanssa. Keskiviikon onnistumisista huolimatta koetan saada Plätälle uuden kisaohjaajan, ja Hannan mies Mikko suostui ystävällisesti treenamaan Plätän kanssa. Treenit meni hyvin, kun minä en soheltanut koiran kanssa, kiva oli nähdä ulkopuolisena miten taitava koira se oikeasti on.

Illalla mentiin (taas) pk-tottis treeneihin, tällä kertaa noutoryhmään. Tällä(kin) kertaa meni tosi surkeasti, koska Plättä ei oikein tykkää noutokapulasta, estehyppy onneksi meni hyvin ilman noutoa. ( pk A:ta ei vielä kokeiltu) Ohjaaja onneksi oli hirmu kiva, eikä tullut yhtään masentunut olo, vaikka ei oikeasti osattu yhtään mitään.

Tänään olisi ollut Ojankossa tehiscup, mutta päätin nyt antaa itselle ja koiralle vapaapäivän, menemme viikonloppuna Linnojen agikoulutukseen. Lisäksi pitäisi siivota, tehdä kandia, tehdä ryhmätyötä, lukea artikkeleja ymsyms. Olen nyt viikon aikana treenannut koiran kanssa melkein enemmän kun koko kesänä yhteensä ( okei aika paljon koira lomaili Tampereella), vaikka kesällä olisi pitänyt olla sitä kuuluisaa aikaa ja koulun alettua on taas niin kiire. No, onneksi nyt on perjantai, kivaa viikonloppua! :)

2 kommenttia:

  1. voidaan vaihtaa koiria :) ota sää viltsu ”vasta” 2vee mää voin ottaa plätän. Miinuksena saattaa olla että viltsun juoksu-ura näyttää huonolta kun se tassut vaan aukeilee :D-Bella

    VastaaPoista
  2. En ota Viltsua, kiitos vain :)

    VastaaPoista