keskiviikko 28. syyskuuta 2011

agia ja jäljestystä

Maanantaina oltiin Hakkilassa agitreeneissä. Rata ei ollut supervaikea, mutta muutamassa kohdassa sai vähän keskittyä. Heti tokan esteen KOHDALLA ( ei jälkeen niinkuin tein ensin) piti tehdä valssi, että sai koiran putken "pimeään" päähän. Pari kertaa piti tehdä, sitten onnistui. Kepeillä Plättä on taas alkanut jättämään tokavikan välistä, ähh miksimiksi??? Ne piti sitten ottaa muutamaan otteeseen, välissä Plätty alkoi komentamaan mua kun kierrokset nousi, jouduin ihan kunnolla komentamaan, että nyt turpa kiinni ja keskity ( en ymmärrä koiria jotka voi haukkua koko radan läpi, Plättä kun haukkuu niin jää kyllä keskittyminen jonnekin hyvin kauas...)

Kolmas vaikea kohta oli kaksi estettä peräkkäin, joista viimeiselle tuli takaakierto, ja siitä putkeen vähän vaikeasta kulmasta. Sain sönkättyä sen ekalla kerralla läpi, mutta sitten ohjaaja ehdotti "saksalaista käännöstä", jolla saisi etumatkaa koiraa. Aiemmin väitin aina että Plättä on niin nopea, että en kerkeä tehdä mitään hienoja käännöksiä, oikeestihan siis niillä hienoilla käännöksillä voittaa aikaa ja on ajoissa ohjaamassa. En osaa selittää miten se saksalainen meni, periaatteessa vedetään koira vastakkaisella kädellä esteen yli, sitten itse siivikkeen vieressä tiukka käännös, ja koira taas kiinni vastakkaiseen käteen. Muutaman harjoittelukerran jälkeen sekin sujui.

Tiistaina tein tuohon lähipellolle pari lyhyttä jälkeä, laitoin molempiin kepit, mutta en yhtään nameja (paitsi loppupalkan). Kepit nousi hyvin, mutta vauhtia oli aivan liikaa, lisäksi tuntui että etsii keppejä vähän ilmavainuisesti. En kyllä juurikaan antanut jäljen vanheta, sekin ehkä vähän haittasi. Täytyy siis varmaan alkaa tehdä suoria makkarajälkiä, joissa nami on syötävä joka askeella oli mikä oli. Aiemmin tein kepit+nameja siellä täällä, tällöin Plättä söi kyllä namit, mutta kepit unohtui sitten kokonaan. Tehtiin samalla myös ekat janaharjoitukset, vein koiran janalle 1m päähän siitä mistä jälki alkoi, ei kyllä ihan vielä tajunnut hommaa, mutta eiköhän se tästä, enemmän olen huolissani tuosta vauhdista.

Keskiviikkona mentiin kauden viimeisiin ulkotreeneihin CB:n kentälle. Tehtiin melko lyhyttä radanpätkää, ongelmaksi osottautui kohta, jossa piti muurilta ohjata melko kaukana takaakiertoon. Ensin ohjasin väärin, sitten koira meni jotenkin sekaisin ja meni aina väärin. Lopulta kun tehtiin pelkkää takaakiertoa saatiin onnistumaan. Radalla oli myös muutama tosi tiukka käännös, niissä ei ongelmia, lisäksi piti tehdä tuo sama valssi kuin maanantaina jo ENNEN estettä, että sai koiran kääntymään oikeaan suuntaan, aluksi en taaskaan osannut, mutta lopulta sujui.

Varmaan pitää koettaa käydä vielä kentällä vähän treenaamassa ennen kisoja, toivotaan että siellä olisi helpot radat, eikä tulisi tehtyä tyhmiä virheitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti