sunnuntai 8. toukokuuta 2011

kisailu päivä( Tokokuvat Noora H, agilitykuvat T. Hämäläinen)

Eilinen meni kivasti kisaillessa. Aamu alkoi Hämäläis-Osakunnan Koirakerhon rally-toko kisoilla Viikissä, autoin siis sekä järjestelyissäettä kisasin itse mölliluokassa. Olisin mielummin mennyt suoraa alokasluokkaan, mutta aikataulusyistä en olisi kerennyt siihen. Olemme treenanneet rally-tokoa yhteensä n.4 kertaa, tänä keväänä treenikertoja on ollut yksi viime maanantaina. Mölliluokassa sai kuitenkin palkata, eikä rallyssa ole liikkeet ihanniin justiinsa, joten uskaltauduin mukaan kisoihin.
Radalla oli liikkeinä mm. pujottelu, spiraali, istu-1-askel-istu-2 askelta-istu-3-askelta-istu, saksalainen käännös, täyskäännöksiä, koira istu eteen -sivulle-vasemmalta ja oikealta jne. Liikkeet osasimme kaikki, paitsi ihan ekassa 270 astetta käännöksessä Plättä jäi jotenkin mun eteen, josta siis -1 piste. Seuraaminen koko radan oli hyvää, mutta kahdesti Plättä meni haistelemaan kylttejä ( niin EHKÄ olisi pitänyt myös treenata kokonaista rataa kylttien kanssa), josta lähti -2 pistettä, ja kahdesti vanhingossa talutin kiristyi, josta myös -2 pistettä. Yhteensä siis 95 pistettä ja 2.sija! Nyt siis katselmaan alokasluokan kisoja :) Rally-tokossa kisakynnys on tosi matala, mikä on mukavaa, samoin rataantutustumisessa tuomarilta saa kysellä jos joku asia on vielä epäselvää. Eikä kisoissa olla kovin verenmakusuussa fiiliksellä, mitä välillä näkee esim. agilityssä. Palkinnoksi saimme herkkuja ja vinkulelun, viimeiseen Plättä oli erityisen tyytyväinen :)

En valitettavasti kerennyt jäädä seuraamaan alokasluokkaa, koska seuraavaksi kiirehdin K9:n seuramestaruuskisoihin Vantaalle Koivukylään. Ensimmäiseksi kisattiin tokossa, luokkina mölli ja avoin, osallistuimme mölliluokkaan.

Ensin oli luoksepäästävyys, se meni hyvin ja saatiin 10 :) Tosin Plättä nousi seisomaan kun tuomari tuli luokse, virallisissa ei ehkäoltais saatu noin hyviä pisteitä. Seuraavaksi paikkamakuu, Plättä teki sen hienosti vaikka 3 koiraa lähti säntäilemään ympäri kenttää. Sitten palatessani koiran luokse unohdin, että pitää odottaa tuomarin käskyä jolloin saa koiran kutsua sivulle. Tästä syystä 8.5.

Seuraaminen kytkettynä meni alkoi superhyvin, mutta jossain kohtaa nurmikenttää oli niin hyviä hajua, että Plättä lähtikin niiden perään. Lisäksi tein täyskäännöksen kahdella eri tavalla, pitäisi treenata toinen hyväksi ja tehdä aina se. En kyllä ole ihan varma pitääkö pk-tottiksessa kuitenkin osata molemmat. Saatiin kuitenkin 7,5. Seuraamiseen vapaana otin sitten nakin käteen, silti Plättä lähti samassa kohdassa hajujen perään, ääh! Saatiin silti 8.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä on viime aikoina ollut jotenkin vaikeaa, rally-tokossa oli myös se liikkeenä, siellä se meni hyvin. Nyt Plättä meni maahan, mutta nousi istumaan, kävin korjaamassa, tuloksena 6. Luoksetulossa odotti hyvin, ja lähti vauhdilla tulemaan luokse, mutta just ennen mua alkoi himmailla ja jäi vinoon. Koetin treenata luoksetuloa viikolla, luultavasti Plättä nyt paineistui siitä liikaa eikä enää oikein tiedä miten koko liike suoritetaan, aiemmin ongelma oli vain vinous, nyt siis vinous+hitaus. Onneksi parin viikon päästä on Korrien tokokoulutus, toivon että siellä saan vinkkejä meidän ongelmiin!

Seisominen seuraamisen yhteydessä piti olla ns. varma liike, mutta Plättä jäikin istumaan, korjasin ja sitten oli ok, paitsi että taas unohdin että liikkeen lopuksi tulee sivulle käsky. Tästä 6 pistettä.

Estehypyn opetin Plätälle torstaina, joten ajattelin pelata varman päälle ja laittaa nakin esteen taakse. VIRHE! Hyppy ok, lähti pelkällä käskyllä, mutta jäi etsimään namia ja meni ikuisuus että taas kuunteli mun "SEIS" käskyä, ja jäi lopulta ihan esteen viereen, ei taakse. Sitten vielä menin itse koiran väärälle puolelle. Saatiin 5 pistettä, vaikka oli aika surkea suoritus. Kokonaisvaikutelma oli 7.

Tuomarina oli Tiia Hämäläinen, hän oli kyllä tosi kiva ja neuvoi lopuksi mitä kannattaa vielä treenata (palkkaus pois+liikkeet varmemmiksi). Loppupisteissä sijoituimme kuitenkin konaispisteillä 144,5, sija 3/6. Ideahan näissä kisoissa on muutenkin, että saa tulla vaikkei ihan kaikkea osaisikaan, joten mölliluokassa oli melko tasaista, koska kukaan ei osannut mitään vielä täydellisesti :)

Tokon jälkeen seuramestaruudet jatkuivat agilityllä. Meillä meni aika huonosti, mutta syytän siitä pitkää treenitaukoa ( viimeviikolla ekat treenit noin pariin kuukauteen mun polven takia, joka onneksi on nyt parempi!). Ekaksi mentiin möllimaksessa, rata oli kunnon suoraa juoksua eteenpäin rata. Plättä kerkesi monesti liikaa mun edelle, enkä siellä perässä puuskuttaessani muistanut käskyttää sitä eteenpäin, joten pari estettä meni ohi, tuloksena kaksi kieltoa eli 10 virhettä ajalla 48,97.Tosin en oikein kunnolla muista miten rata meni, juoksin vain täysiä ja olin aivan kuollut radan jälkeen, eli nyt kuntoilemaan! Polven takia en vaan enää oikein uskalla juostakuin ehkä jossain pururadalla, pitäisi keksiä joku muu kuntoa nostattava mutta ei polvia rasittava laji ( ratsastus, mutta siihen ei ole oiken varaa.)
Toisena oli sitten kisaavien rata, joka ei vaikuttanut vaikealta mutta olikin sitten vähän mutkikkaampi. Pitäisi saada radat videolle, koska en taaskaan ihan muista mitä radalla kävi, tuloksena 5+Kielto ja hylky. Hylky tuli siitä, että yhden takaakierron ihan radan lopussa Plättä meni edestä! Ärsytti, varsinkin kun myöhemmin tajusin miten omalla ohjauksellani olisin saannut sen menemään varmasti. Kontaktit+kepit meni kuitenkin superhyvin, eikä Plättä edes yrittänyt mennä väärin, kun A-este ja pussi olivat ihan vierekkäin. Vaikea kohta oli myös este, joka piti mennä edestä, vaikka takaa olisi ollut suorempi linja, tästä siis taisi tulla tuo kielto. Kaikkeet virheet johtuivat siis suoraa omasta ohjauksestani, jota siis pitää treenata! Otin radan vielä uusiksi kisojen lopuksi, mutta silti tehtiin samat mokat. Kuvissa kisoista Plättä ponnistaa mielestäni esteille hirveän kaukaa, tosin radalla pääsi myös menemään aika lujaa, eli voi johtua siitäkin ettei se vain olisi mahtunut lähemmäksi. Ehkä siis -5 tuli jostain rimasta mitä en huomannut.
Eli lopputuloksena mitä vähemmän lajia oli treenattu sen paremmin meni ( järjestys rally, toko ja agility). Hiukan agilityn huonosti menemisestä voin syyttää meidän treenitaukoa, mutta kaikista kivointa on, että vaikkan juoksin molemmat radat täysiä, polvi ei tullut kipeäksi! Eli nyt voidaan taas suunnitella kisakautta! Nyt pähkäilen, missä pääsisin treenamaan, meillä on Citybelgien treenit 1x/viikko, kentälle saisi myös avaimen jos haluan, sinne on vain sen verran matkaa, että ilman autoa se on turhan kaukana. Vaihtoehto 2 on liittyä myös HSKH:on, jolloin saisin käyttööni Ojangon kentät! Siellä on iltaisin aika paljon varauksia, mutta päivällä sinne pääsee. En vain ole kesällä oikein täällä, en tiedä kuinka paljon siitä hyötyisin. Kolmas mahdollisuus olisi nyt maksaa näiksi kolmeksi viikoksi käyttöoikeus Kalasataman kentälle, sinne pääsee meiltä tosi kätevästi :) Lisäksi ensi viikollapitää soitella kesätyöpaikkakuntani seurojen kenttävastaavat läpi, pakko saada kesälle joku treenipaikka sinnekin! Plättä on NIIN onnellinen kun se pääsee taas agiradoille, on se vaan niin sen laji :) ( Okei, jos ohjaaja olisi parempi Plättä olisi hyvä ihan missä vaan)

Ulkona olisi ihana ilma, mutta mua odottaa ensi perjantain elinpatologian tentti, hautaudun siis sisällä kirjoihin :( ( Voisin lukea terassilla, mutta vein meidän terassin pöydän sinne rally-tokokisoihin, enkä ole vielä saannut sitä takaisin...)

ps. Taas noi kuvat tuli kamalan isoina, koska lisäsin ne suoraa linkkeinä tänne. Täytyy varmaan jatkossa siis aina tallentaa eka koneelle ja lisätä vasta sinne, en nyt jaksa noita alkaa lisäisäillä uusiksi. Blogin pitäminen on kivaa, mutta teknisesti tää blogger on vähän alkeellinen... muoks: pienensin kuvat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti