tiistai 3. syyskuuta 2013

kesä loppui, syksy alkoi

Niin se kesä sitten humpahti ohi. Lisensiaatin tutkielmaa en saannut valmiiksi (mutta osan kyllä), kävin ensimmäistä kertaa ihanassa Espanjassa, koira mökkeili 5 viikkoa (ja palautui muutaman grillimakkaran syöneenä), käytiin koiran kanssa suunnistamassa kuntorasteilla, oltiin mökillä, pelasin paintballia, käytiin agirodussa ja belgierkkarissa, nautin auringosta ja lämmöstä. Sellainen kesä se oli :)

Treenattiin aika vähän loppujen lopuksi, satunnaisesti agilitya ja vähän canicrossia. Nyt kun palattiin Helsinkiin piti taas alkaa käymään säännöllisesti Ojangossa, mutta kesän viimeisenä viikonloppuna huomasin Plätän vähän aristavan vasemman (c) lonkan painelua. Pyysin sitten yhtä eläinlääkäriä katsomaan koiran läpi, ja vasemman jalan liikerata oli selkeästi huonompi kuin oikean. Plättä sai cartophen pistoskuurin, ja ajatuksena on kuvauttaa sen lonkat uusiksi nyt syksyn aikana, että näkee onko niissä nivelrikkoa. Plättähän syö jo valmiiksi nivelruokaa ja nyt se saa vielä cartivet tabletteja lisäksi. Kipupistettä en enää ole siitä löytänyt uudestaan ja ensimmäisen cartophenin jälkeen liikeratakin oli taas uusintatarkastuksessa normalisoitunut. Lisäksi olen vielä itse hoitanut sitä akuneuloilla ja koetetaan päästä fysioterapiaan nyt syksyn aikana myös.

"Edustuskuva"
Noh, miten käy agilityn. Ensin olin varma, että harrastus loppui tähän, mutta.... Koira ei ole enää yhtään kipeä, se ei ole ontunut missään vaiheessa ja metsässä juoksentelee ja hyppii puun runkojen ja juurien yli vanhaan malliin. Plättähän on jo 7,5 vuotias, mutta ikää ei juuri huomaa muuta kuin kuonon harmaantumisena. Toki agilityura on jo loppusuoralla joka tapauksessa, mutta jotenkin tuntuu etten voi viedä koiralta sitä, mitä se rakastaa kaikkein eniten tehdä? Joten nyt pidetään vähän aikaa taukoa (pakostakin koska koira lähtee kolmeksi viikoksi hoitoon), sitten aloitetaan varovasti, jos tulee jatkossa mitään vastaavaa niin sitten agility on ohi lopullisesti. Ja huonona omistajana keskityn entistä enemmän lihashuoltoon, unohtamatta kunnon lämmitelyä ja jäähdyttelyä (siitä olenkin kyllä aina ollut tarkka).

(Agilityn jäädessä pois voidaan toki aina mennä sinne tokopuolelle.... ;) )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti