tiistai 28. toukokuuta 2013

25-26.5. JOA:n kisat

Viikonloppuna hypittiin Joensuussa viisi agilityrataa. Tuomarina kaikilla radoilla Salme Mujunen, josta olin kuullut juoruja että tekee aika hankalia ratoja.

Eka rata oli melko helppo, ei puomia. Mulla on se videolla mutta en saa videota ladattua iPhotosta mihinkään :( Ohjaus ei ollut mitenkään kaunista, luulin juoksevani mutta videolla taas hipsuttelen. Lopussa jouduin väärälle puolelle kuin mitä olin ajatellut ja Plättä ehti tehdä yhden turhan kiepin, onneksi silti pääsi muurin yli huonolla vauhdilla. No saatiin koko radan ainoa nolla (osallistujia siis 9!) joten voitettiin ja saatiin eka agility-Serti!

Tokalla radalla sitten ohjasin jotenkin huonosti ja Plättä meni kahdesta esteestä ohi. Tulos -10vp, sija 5.

Kolmas rata menikin sitten ihan penkin alle, alussa tuli yksi rima alas, ja lopulta putken väärä pää nappasi Plätän. Lopussa ei osunut A:n kontaktille, joten otettiin se uusiksi kun oli jo HYL alla.

Sunnuntaina jatkettiin kisoja. Nyt eka rata oli oikeasti tosi vaikea, mineissa ja medeissä taisi tulla yksi nolla. Tosi lyhyitä este välejä ja paljon ansoja. Ajattelin että en saa Plättää millään pituudelta putken kauempaan päähän, mutta kyllähän se sinne meni vaikka ohjasin Plätän takana (mitä muuten pitäisi harjoitella enemmän). Lopussa oli kaksi estettä suoralla tosi lähekkäin, mutta ekalta esteeltä pitikin kääntyä putkeen. Olin varma että siinä mokataan viimeistään, mutta sainkin Plätän putkeen ja saatiin rata nollalla läpi! Lopulta sija 2/11.

Toka rata meni sitten ihan penkin alle, mutta ohjasin itse huonosti. Jotenkin luulin ehtiväni tekemään välistävetoja vaikka se kohta olisi pitänyt tehdä takaakiertoina. Plättä meni sitten omia menojaan väärälle esteelle kun en osannut kertoa mikä olisi se oikea ja HYL sieltä tuli.

No, nyt pitää siis treenata:
- koiran takana ohjausta
- vaikeita keppikulmia
- kontakteihin en ole edelleenkään tyytyväinen, eipä tosin olla niitä päästy juuri treenaamaan.

Käytiin vielä kisojen jälkeen hallilla meidän vuorolla ottamassa A:n kontakti pari kertaa (en jaksanut kasata puomia) ja vähän takaakiertoja, mutta ihan lyhyet treenit kun oli niin monta kisarataa alla.

Tykkäsin kyllä tosi paljon JOA:n uudesta hallista, pohja oli hyvä (vaikka tosin hiekkaa oli joka paikassa) ja hallin melkein vieressä on ranta, jossa voi uittaa koiraa tosi kirkkaassa vedessä! Mustan koiran unelmakisapaikka, muutenkin oli tosi hyvät lenkkimaastot ympärillä. Eikä meitä yhtään haitannut pienet luokat kun vertaa pk-seudun kisoihin :)

(onko tolla koiralla oikeasti noin isot korvat???;) )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti