sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

huonot kisat, hyvät treenit

Eilen 8.6 oltiin Poksin kisoissa, kaksi agilityrataa ja tuomarina Martti Salonen. Radoilla ei puomia, ja muutenkin radat oli melkein samat vaan toiseen suuntaan tokalla kerralla. No, huonosti meni! Ei ollut mitenkään kovin hankalia kohtia, muutama vain, mutta silti ei onnistuttu yhtään.

Ekalla radalla alku ok, sitten tippui yksi rima kun piti kääntyä tiukasti keinulle. Sitten vähän matkaa ok, mutta A:n jälkeen suoralle esteelle Plättä meni väärinpäin ja HYL. Jatkettiin silti rata loppuun, Plättä oli vähän outo, haukkui, meni vielä jostain esteestä ohi eikä oikein kuunnellut. Hankala keppikulma pituudelta sentään meni ok. Radalta ei ole videota kun se ei tallentunut kameralle kuvauksesta huolimatta :P

Tokalla radalla kepit oli heti kolmantena suoralta, ja Plättä meni tokaan väliin, olisi siis pitänyt käskeä jo edellisellä esteellä paremmin. Sitten vähän matkaa ok, kunnes taas melkein samassa kohdassa kuin viimeksi niin este väärältä puolelta ja HYL. Syytän kyllä omaa huonoa ohjausta. Mentiin sitten silti rata loppuun. A: mentiin kaksi kertaa, ekalla kerralla olin jo alastulokontaktilla itse, kun huomasin että koira puuttuu (vaikka se oli selvästi ollut menossa esteelle hyvin). Peruutin vähän ja siellähän se HAISTELI kenttää A:n toisella puolella! Käsittämätöntä! Toivon todella että se tajusi pelin olevan jo menetetty, koska tosi kiva jos nollat alkavat tuollaisen takia karista... Loppurata ihan ok, A:n kontakti toisella kerralla huono mutta en jäännyt hinkkaamaan kun allaoleva rata oli jo niin kamala muuten.

Aika huonolla fiiliksellä siis lähdettiin kotimatkalle (7min kotoa, kätevää). En kyllä ymmärrä miten molemmat oltiin tosi huonoja. Radat oli vasta alkuillasta (viiden kuuden aikaan), me ei olla ikinä oikein pärjätty iltakisoissa, voinkohan syyttää sitä? ;)

Tänään sitten pitkästä aikaa hallille treenamaan. Suunnittelin radan eilisten ratojen pohjalta, jotta sain siihen ne kaikki hylkäyskohdat. Lisäsin kuitenkin puomin radalle, A mentiin kahdesti ja keinu kerran. Kaikilla muilla kontakteilla paitsi keinulla oli namialusta, mutta siinä ei ollut joka kerta namia. Aluksi kun piti tehdä takaakierto ja siitä toinen este suoraan (ollaan ehkä harjoiltu liikaa takaakiertoja, koska Plättä meni aina itsekseen takaakiertoon) oli hankala, sitä vähän hinkattiin. Kontakteilla ekalla kerralla seisotin kauan, mutta uusintakierroksilla koetin vaihdella vapautusnopeutta. Menee tosi hyvin, mutta nyt oli alusta joka kerta pysäyttämässä, täytyy ensi kerralla alkaa jättää sitäkin välillä pois. Tänään Plättä tuntui muuten tosi hyvältä, ei haukkunut tai haistellut yhtään mitään ja liikkui nopeasti, itsellä ihan hiki virtasi. Sain myös tehtyä jaakotuksen useasti, jota en uskaltanut kisoissa samassa kohdassa tehdä :) Fiilis agilityn suhteen parani huomattavasti, en kyllä ymmärrä miten päivässä voi muuttua näin paljon? Toki olen yön ajan ehtinyt miettiä radan hankalia kohtia, joten sinänsä tämän päivän treeni oli meille vähän helpompi kuin muille, koska tehtiin sitä jo periaatteessa kolmatta kertaa.

Nyt jännitetään viikko noustaanko sm-kisoihin varakoirakko paikalta kisaamaan (tuskin), sitten onkin agirotuun asti kisataukoa. Koetan myös nyt löytää täältä Joensuusta jonkun toisen treenipaikan, meillä on hallivuoro 1x/viikko mutta se nyt ei riitä mihinkään! Agirodun jälkeen varmaan pidetään sitten täystauko agilitystä heinäkuun ajan ja elokuussa palataan taas treenikentille uudella innolla. Agilitya kun voi harrastaa läpi vuoden, on mun mielestä tärkeää kummallekin välillä saada vähän taukoa, ne yleensä tekevät vain hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti