sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Tuhat virhettä

Viime viikolla lomailtiin ja Plättä pääsi hierojalle. Alaselkä, etutassut ja niska olikin jumissa, ihmekään että hyppi miten sattuu. Plättä tykkäsi hieronnasta tosi paljon, välillä se oli silmät kiinni ja kun lopetettiin se meni takas kyljelleen ilmeellä että hei jatketaan! Hieronnan jälkeen pidin BOT-loimea Plätyllä öisin päällä, ja uskallettiin sitten mennä eilen HSKH:n kisoihin.

Korkattiin näissä kisoissa siis 3-luokka. Tulokset eivät päätä huimaa (tulokset kuitenkin, ei hylkyjä ;) ), aika paljon on kyllä vielä tekemistä tässä lajissa. Maksi3-luokan kisaajia oli noin 80/luokka, ja kaiken lisäksi olin päivän päivystämässä, joten oli aika kaikkensa antanut olo illalla.

Eka rata oli ihan mukava, tuomarina Anders Virtanen. Teknisten ongelmien takia video alkaa vasta 5.esteeltä (keinu), mutta alku meni siihen asti tosi hyvin. Keinulta Plättä sitten säntäsi väärään suuntaan (oma moka), sain sen takaisin, mutta seuraava rima tuli alas. A:lla kontaktit oli hyvät, mutta A:n jälkeen taas ohjasin huonosti, ja koira meinasi mennä esteen ohi. Siitä seuraavat putki ja hyppy ok, mutta PUOMIN YLÖSMENOLTA virhe! Voi pirulainen, täytyy siis aloittaa treeneissä pysäyttämään puomin kontaktille, ei tästä muuten tule mitään. Puomilta oli käännös kepeille, ja Plättä meni väärältä puolelta (taas ohjasin huonosti). Sitten meni ihan ok loppuun, tosin yksi valssi oli aika hidas. Aikaa meni tuhottomasti ja tuli aikavirhekin :( Mun nopea belggari ei enää 3-luokassa olekaan kovin nopea, itse asiassa se on tosi hidas, ihanneaika 46 ja meillä meni yli 49s!!! Tosin turhiin säntäilyihin ja keppisähläykseen meni aika monta sekunttia, virheitä tuli muutenkin 20... Alla video.

Seuraava rata oli kanssa ok, muutama hankala kohta tosin erityisesti lopussa. Heti tokan esteen jälkeen taas levähti käännös (aikaa kului), puomin ylösmenolta virhe (taas), sitten meni aika hyvin pitkään, kunnes kepeillä tuli joku ihan ihme sählinki, Plättä meni sisään mutta tuli ulos, meni uudestaan väärältä puolelta, alkoi komentaa mua ja sitten vasta päästiin kepit läpi. Kummallista, kepit on olleet aika varma juttu jo kauan. Loppu meni ihan jees, tosin videolta huomaa että koira hyppää jo rengasta siinä vaiheessa kun tulee käsky, että ajoitusta saisin myös vähän treenata. Tältäkin radalta aikavirhe, meidän aika jotain 46 ja ihanne 45. Keppisähellykseen tosin meni aika kauan. Alla myös video 2.radasta. Eli nyt ensi viikolla kepit ja puomi tehotreeniin! Lisäksi jostain pitäisi kaivaa lisää vauhtia tuohon koiraan, toisinsanoen täytyy olla tosi tarkka kaikissa käännöksissä etteivät ne valu liian pitkälle ja näin menetetä tärkeitä sekunteja. Ensi viikonloppuna onkin heti seuraavat kisat! Kummallista tosin on se, että yleensä masentuisin totaalisesti ja haluaisin vain itkeä tälläisten ihme söhläysratojen jälkeen, mutta nyt vain kisainto kasvoi, pohjalta on suunta vain ylöspäin vai mitenkäs se nyt meni? :)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti