tiistai 14. elokuuta 2012

11.8.12 joensuun kisat

Viime perjantaina lähdettiin työkaverin kanssa suoraan töistä kohti Pohjois-Karjalaa, tosin työkaveri jäi jo Kuopion kohdalla pois. Tampere-Kuopio-Joensuu reitti oli vain 30km pidempi kuin Tre-Varkaus-Joensuu, mutta paljon kivempi ajella, varsinkin kun suurimman osan matkasta oli seuraa. Vihaan autolla ajoa yksinäni, mutta luultavasti tulevaisuudessa siihenkin on vain totuttava.

Lauantaina oli POKS:in kisat uudella agihallilla, rata oli onneksi ulkokentällä. Tuomarina oli Tuija Kokkonen. Ekaksi oli äärettömän vaikea hyppäri. Tai itse rata ei ollut kovin vaikea, mutta esteet olivat niin lähellä toisiaan, että ihan oikeasti sai keskittyä ettei osu esteisiin ja minne sitä piti seuraavaksi mennä. Radan alku meni hyvin, paitsi että ohjasin "kumarassa", aina huomautan siitä muille, mutta en näköjään itse osaa pitää selkää suorassa. Sitten Plättä alkoi roiskia rimoja, 3 (!!!!) rimaa tuli alas! Lopussa ohjasin vielä jotenkin huonosti, Plättä meni vikasta esteestä ohi, mutta pelastin tilanteen ja sain sen ohjattua oikealta puolelta yli. Tulos siis -20vp, mutta tällä tuloksella sijoitumme toisiksi, radalta tuli yksi vitonen ja loput hylkyjä.... :P Kaverini kisasi samalla radalla mineissä, ja kun suunnittelimme ennen rataantutustumista ohjauksia tajusin etten edelleenkään osaa suurinta osaa agitermeistä, esim. twisti ja hirtto olivat mulle ihan hepreaa, käytännössä kyllä ymmärsin mitä ohjauskuviota niillä tarkoitetaan. Voi miten kaipaan ohjattuihin treeneihin opettelemaan jotain täysin uutta, tämä kesä on mennyt aikalailla perusvalssi/persjättö ratoja treenatessa.

Toka rata oli sitten huomattavasti mukavampi agilityrata, parissa kohtaa sai olla putkien kanssa tarkkana, ja heti alussa oli takaakierto, mutta muuten ei mitään hankaluuksia. Tältä radalta sitten saatiin 0-tulos ja LUVA! Sijoituimme taas toisiksi, tuloksia ei ollut laitettu vielä nettiin niin en muista aikaa. Kaksi LUVA:a viikossa on varsinkin meidän 1-luokassa rämpimisen jälkeen on ihan ok tulos ;)

Kolmas rata oli myös varsin mukava agirata. Alussa Plättä meinasi varastaa, mutta ei lähtenyt onneksi mihinkään. Sitten kun käskin sen hypyn yli, se tulikin siitä ohi. Tässä kohtaa sekosin itse totaalisesti, sain koiran ekan esteen vielä oikealta puolelta yli, mutta toka menikin sitten väärään suuntaan ja HYL tulos. Loppurata meni sitten oikein kivasti. Eli kolmella radalla koira keskittyi kunnolla kahdella vikalla, ohjaaja kahdella ekalla, keskimmäisellä radalla yhteistyö pelasi kummankin osalta. Kontaktit osui hyvin joka radalla, tosin edelleen kisoissa menen aika lähelle kontaktia, pitäisi alkaa treenaamaan enemmän niistä irtoamista.

Huomenna on sitten meidän "kesäryhmän" vikat treenit, ensi viikon olen lomalla Joensuussa ja sitten alkaakin jo koulu. Ajattelin pitää Plätälle nyt kuukauden agilitytauon, koska enää ei ole juoksuja tauottamassa harrastamista ja olemme taas kisanneet kuukauden ajan melko ahkerasti. Stadigamesit kyllä houkuttelisivat aika paljon, saa nyt nähdä miten maltan olla sieltä poissa. Onneksi kisoja tulee aina uusia, Purinalla taisi olla tulossa kisat joissa oli 4kpl 2-luokan ratoja, sieltä ehkä irtoaisi se viimeinen LUVAkin ;)

1 kommentti: